Отидете към основна версия

2 297 3

Британски медици предупредиха политиците за втора вълна на Covid-19

  • великобритания-
  • коронавирус-
  • борис джонсън

Премиерът Борис Джонсън заяви във вторник, че пъбовете, ресторантите и хотелите в Англия могат да отворят отново в началото на следващия месец

Водещи британски медици предупредиха в отворено писмо политическите партии на Острова, че има опасност от нови местни огнища, както и от втора вълна на заразата. Това предаде Reuters. 

„Докато бъдещото развитие на пандемията във Великобритания е трудно да се предвиди, наличните доказателства показват, че местните огнища са все по-вероятни и има реален риск за втора вълна на коронавируса“, пишат медиците.

Публикуваното в Британския медицински журнал (BMJ) отворено писмо е подписано от Дерек Олдърсън - президент на Кралския колеж на хирурзите, Андрю Годард - президент на Кралския лекарски колеж, Катрин Хендерсън - президент на Кралския колеж по спешна медицина, и други.

„Много елементи от инфраструктурата, която е необходима за овладяване на вируса, започват да се въвеждат, но все още остават и съществени предизвикателства“, пишат още те.

Премиерът Борис Джонсън заяви във вторник, че пъбовете, ресторантите и хотелите в Англия могат да отворят отново в началото на следващия месец, като част от постепенното облекчаване на ограниченията, които затвориха редица бизнеси. 

Смъртността от заразата в Обединеното кралство е особено тежка, а въведената блокада насочи Великобритания към най-дълбоката икономическа рецесия за последните три века.

Медиците призоваха за преглед на това, какво трябва да се направи, за да се предотврати втора вълна на Covid-19.
 

Поставете оценка:
Оценка 1 от 2 гласа.

Свързани новини