Отидете към основна версия

4 934 8

Втора вълна! Австралия изпраща армията срещу коронавируса в Мелбърн

  • австралия-
  • ковид-19-
  • коронавирус-
  • пандемия

Военните ще помагат по-специално при проследяването на здравословното състояние на пътуващите и настанени под карантина в хотелите из града

Снимка: БГНЕС/ЕРА

През изминалото денонощие австралийските медици откриха в страната 37 случая на заразяване с новия коронавирус и общият брой на инфектираните нарасна до 7556. Това съобщи днес австралийското министерство на здравеопазването, цитирано от ТАСС.

От усложнения, свързани с вируса, досега в Австралия са починали 104 болни, един от тях - през последните 24 часа. Оздравелите са общо 6924 - 92 на сто от всички заразени в страната.

Австралийската армия съобщи днес, че в близките дни ще изпрати 1000 войници в Мелбърн, втория по население град в държавата континент, където се появи епидемично огнище на COVID-19, предаде Франс прес.

Военните ще помагат по-специално при проследяването на здравословното състояние на пътуващите, настанени под карантина в хотелите из града, и ще оказват логистична помощ на структурите, заети с тестване на населението за коронавируса, предава БТА.

800 лекари с мобилни лаборатории ще поставят диагнози на местни жители, работейки направо на улиците в предградията на Мелбърн. Ще се правят до 10 000 теста всеки ден, заяви днес премиерът на щата Виктория Дан Андрюс, цитиран от ТАСС.

Освен това в региона ще бъдат открити над 130 диагностични центъра и клиники за заразените, а щатските власти препоръчват на местните жители да не излизат навън и да не пътуват никъде.

Поставете оценка:
Оценка 3.5 от 8 гласа.

Свързани новини