Отидете към основна версия

2 653 15

Пандемия! Забраняват сватбите, концертите и фестивалите в Истанбул заради COVID-19

  • ковид-19-
  • коронавирус-
  • истанбул-
  • пандемия

Задължително е носенето на защитни маски и спазването на физическа дистанция на открито и в затворени помещения, както и в масовия транспорт

Снимка: БГНЕС/ЕРА

На фона на непрекъснатото нарастване на заразените с новия коронавирус властите в Истанбул въведоха редица нови ограничения с цел спиране на разпространението на епидемията.

От днес се забранява провеждането на сватби и други увеселения /годежи, сюнети/, вечери, групови пътешествия на кораби и яхти, предаде БТА.

В нареждането на валийството на Истанбул, което бе огласено в медиите, се забранява провеждането на концерти, фестивали и други подобни прояви на открити терени в града и се посочва, че няма да се допускат никакви изключения в това отношение. На нарушителите на забраните ще се налагат съдебни санкции.

Припомня се, че е задължително носенето на защитни маски и спазването на физическа дистанция на открито и в затворени помещения, както и в масовия транспорт.

Турският министър на здравеопазването Фахреттин Коджа съобщи за нови 1617 случая на заразени, които са били регистрирани вчера, 11 септември.

Поставете оценка:
Оценка 3.4 от 5 гласа.

Свързани новини