Отидете към основна версия

2 353 18

$100 000 са похарчени за лечението на Тръмп за 3 дни

  • доналд тръмп-
  • сащ-
  • коронавирус-
  • лечение-
  • хеликоптер-
  • лекарства-
  • пандемия

Дали всеки американец може да си позволи такова лечение?

Снимка: БГНЕС/ EPA

За три дни лечение в болницата на американския президент Доналд Тръмп са били изхарчени повече от $100 000, разкри „Ню Йорк Таймс”. Държавният глава на САЩ беше настанен в лечебно заведение, след като даде положителна проба за новия коронавирус. До усложнения в здравословното му състояние не се стигна и Тръмп напусна болницата с хеликоптер.

Американското издание разкри, че Тръмп е бил лекуван с кислород, стероиди и експериментално лечение с антитела. За някой, който не е президент, това би струвало повече от 100 000 долара в американската здравна система. Голяма част от посочената сума е отишла за тестове, както и транспортиране с хеликоптер. Тръмп похвали високото качество на грижите, получени в медицинския център „Уолтър Рийд”. „Не позволявайте на вируса да управлява живота ви, не се страхувайте от него”, написа Тръмп след изписването си от болницата. Тръмп обеща на всеки гражданин на САЩ с коронавирус същото лечение, което той самият получи

Остава открит въпросът обаче дали обикновеният американски гражданин може да си позволи подобно лечение и разходи. САЩ са страната с най-много заразени в света с COVID-19: броят им е над 7 500 000. Тръмп не трябва да се притеснява за разходите по лечението си, защото те се поемат от федералното правителство. Мнозина американци обаче, включително здравноосигурени, не могат да си позволят такова лечение. В САЩ и самите тестове за наличие на коронавирус са много скъпи.

Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 3 гласа.

Свързани новини