Отидете към основна версия

2 490 6

Еврокомисията посочи основните стъпки за ваксинирането срещу COVID-19

  • ваксина-
  • ковид-19-
  • ек

Всяка ваксина ще трябва да бъде разрешена от Европейската агенция по лекарствата съгласно обичайните стандарти за безопасност и ефикасност

Снимка: БГНЕС/ЕРА

Докато Европа се учи как да съжителства с пандемията, разработването и бързото внедряване в световен мащаб на безопасни и ефективни ваксини срещу COVID-19 остават съществени елементи в действията за намиране на окончателно решение на кризата, засягаща общественото здраве. Това съобщиха от Европейската комисия.

В този контекст Комисията предприема действия, за да гарантира, че навсякъде в Европа ще има достъп до безопасни ваксини. Тя насърчава възприемането на координиран подход за стратегии за ваксиниране при внедряване на ваксините.

С оглед на предстоящите обсъждания между лидерите на ЕС, Комисията представя основните елементи, които да бъдат взети предвид от държавите членки в техните стратегии за ваксиниране срещу COVID-19, за да се подготвят Европейският съюз и неговите граждани за момента, когато ще бъде налична безопасна и ефективна ваксина.

Представени са и приоритетните групи, които би следвало да се ваксинират най-напред.

В съответствие с представената на 17 юни Стратегия на ЕС за ваксините Европейската комисия и държавите членки осигуряват производството на ваксини срещу COVID-19 посредством предварителни споразумения за закупуване с производители на ваксини в Европа.

Всяка ваксина ще трябва да бъде разрешена от Европейската агенция по лекарствата съгласно обичайните стандарти за безопасност и ефикасност.

Сега държавите членки следва да започнат да подготвят обща стратегия за ваксиниране при внедряване на ваксините.

Поставете оценка:
Оценка 1.8 от 10 гласа.

Свързани новини