Отидете към основна версия

2 144 9

Унгария проучва ефикасността на разработваните в Русия и Китай ваксини за коронавируса

  • ваксина-
  • унгария

Правителството на Орбан се стреми да избегне строги ограничения в икономиката, която след пролетна карантина се срина с 13,6 процента за второто тримесечие

Снимка: Shutterstock

Унгарското правителство е възложило на местни здравни експерти да проучат ефикасността на ваксините за коронавирус, които се разработват в Русия и Китай за евентуално бъдещо закупуване, съобщи началникът на канцеларията на премиера Виктор Орбан, Гергей Гуяш, цитиран от Ройтерс.

Унгария вече се е ангажирала да купи 6,5 милиона ваксини от АстраЗенека за 13 милиарда форинта (42,24 милиона долара) в рамките на общо споразумение на ЕС, предаде БТА.

Унгария днес съобщи за рекордните за един ден 2032 новозаразени с коронавируса, като общият брой на заразените става 52 212 души, в това число 1305 починали.

Гуяш заяви, че правителството не планира нови ограничения и че училищата ще отворят както обикновено след есенната ваканция.

Правителството на Орбан се стреми да избегне строги ограничения в икономиката, която след пролетна карантина се срина с 13,6 процента за второто тримесечие, най-тежкия спад в Централна Европа, отбелязва Ройтерс.

Поставете оценка:
Оценка 4.8 от 5 гласа.

Свързани новини