Отидете към основна версия

11 024 14

Руски опит: Това са главните симптоми на COVID-19!

  • ковид-19-
  • пандемия-
  • коронавирус

Новата коронавирусна инфекция се причислява към острите респираторни вирусни заболявания и нейните симптоми са много сходни с техните

Снимка: Shutterstock

Основните симптоми на коронавирусната инфекция са температура, слабост, кашлица, задух и главобол, предава ТАСС, цитирана от БТА.

Загубата на вкус и обоняние се наблюдава при половината от пациентите, констатира главният пулмолог на Министерството на здравеопазването на Русия Сергей Авдеев.

"Новата коронавирусна инфекция се причислява към острите респираторни вирусни заболявания и нейните симптоми са много сходни с тях, коментира Авдеев.. Като се започне с повишаването на температурата минимум над 37, 5 градуса. Това е признак при 90 на сто от всички заболели.

На второ място се явява като най-чест симптом слабост и отпадналост, които се наблюдават при 40 процента от пациентите.

При 40 процента от случаите се появява кашлица, задух при 30 процента, главобол при 20 процента, болки в гърлото 10 процента и 10 процента стомашно разстройство.

И безусловно нарушаването на вкуса и обонянието, които се проявяват при половината от болните", изтъкна пулмологът по време на консилиум по въпросите на Ковид-19 с водещи експерти от руското министерство на здравеопазването.

Поставете оценка:
Оценка 4.2 от 33 гласа.

Свързани новини