Отидете към основна версия

4 700 11

Европа се самоизолира! Нови ограничения на Стария континент заради Covid-19

  • ковид-19-
  • пандемия-
  • коронавирус

На този фон Русия призовава гражданите си да не пътуват в чужбина, ако не е крайно наложително

Снимка: БГНЕС/ЕРА

В редица европейски държави влизат от днес нови ограничителни мерки в опит да се ограничи набиращата все повече сила втората вълна на пандемията.

От днес в Англия е в сила пълна карантина. До началото на декември ще може да се излиза навън само за работа, за пазаруване на стоки от първа необходимост, за посещение на лекар или за физически упражнения.

От днес в Италия се въвежда вечерен час. След 22 ч. няма да може да се излиза навън, без основателна причина. Търговските центрове няма да работят в почивните дни, ще затворят и музеите.

В Полша работа преустановят кината и повечето магазини в търговските центрове, а образователната система минава изцяло онлайн. В страната бяха отчетени рекордните над 27 хиляди новозаразени за денонощие. Това е равнище, близко до прага, след който правителството може да наложи национална карантина.

За първи път от началото на пандемията Съединените щати достигнаха шест цифрен рекорд на новозаразени за денонощие. Вчера там са установени над 102 хиляди инфектирани.

На този фон Русия призовава гражданите си да не пътуват в чужбина, ако не е крайно наложително.

Властите в Норвегия посъветваха да се избягват дори пътуванията в страната.

А Китай, откъдето започна да се разпространява новият коронавирус, обяви, че временно няма да допуска жители на Великобритания, Белгия и Филипините с цел ограничаване на новите случаи на Covid-19, привнесени от чужбина.

Поставете оценка:
Оценка 3 от 8 гласа.

Свързани новини