Отидете към основна версия

3 264 49

Ръководителят на УМБАЛ "Св. Георги" за починалите пред болницата: Ще има наказания, ако има виновни

  • свети георги-
  • карен джамбазов-
  • заразени-
  • пациени

Да се носи вина за смъртни случаи е много сложно. Единият загива по време на стартирането на хемодиализата, а другият е починал на следващия ден - бил е по-възрастният пациент. Аз мога да предприема единствено дисциплинарно производство, но това едва ли ще върне нещата назад, заяви проф. Карен Джамбазов

Кадър: Plovdiv24.com

Ръководителят на УМБАЛ "Свети Георги", на чийто праг починаха двама души с коронавирус, чакащи дълго време за прием, заяви, че проверката по случая все още не е приключила. Пред Plovdiv24.com проф. Карен Джамбазов сподели, че ако има виновни за случая, те ще бъдат наказани.

"Вчера бяхме уведомени за този инцидент с двамата пациенти от видеоклипа. Незабавно бе назначена проверка, която ще бъде извършена от комисия. За нас е много важно да разберем какви са причините за тези логистични промени. Проверката все още не е напълно приключила", обясни Джамбазов.

"Леглата в Инфекциозна клиника се оказаха недостатъчни. Затова в Клиниката по токсикология разкрихме около 35 легла и така общият брой за COVID външни пациенти станаха 141 и 20 интензивни.
Преценихме кои точно структури да бъдат ангажирани – на първо място да няма смесване на потоците е това, което ни е ръководило", продължи той."В понеделник са превозени шестима пациенти. Двамата са останали да изчакат. Човекът с кислорода е бил вътре в линейката според думите на шофьора. Чакали са от третия етаж да слязат и да го вземат на ръце, понеже там няма асансьор. Това отделение работи от 3-4 дни и мисля, че това повече няма да се повтори. Ако има виновни, те ще си понесат наказанията", пое отговорност директорът на УМБАЛ "Св. Георги".

"Да се носи вина за смъртни случаи е много сложно. Единият загива по време на стартирането на хемодиализата, а другият е починал на следващия ден - бил е по-възрастният пациент. Аз мога да предприема единствено дисциплинарно производство, но това едва ли ще върне нещата назад", допълни проф. Джамбазов.

Поставете оценка:
Оценка 1.3 от 7 гласа.

Свързани новини