Отидете към основна версия

7 916 146

COVID-19: България е трета по смъртност в Европа

  • доц. ангел кунчев-
  • проф. костадин ангелов-
  • национален оперативен щаб-
  • нощ-
  • заразени-
  • смъртност

Или като общество разбираме ситуацията, в която сме, и спазваме ограниченията, или преминаваме към все по-строги и строги мерки. Иначе ще имаме все повече починали, отбеляза на брифинга на Националния оперативен щаб доц. Ангел Кунчев

Снимка: БГНЕС

България се намира на трето място в ЕС и на второ място на Балканите по смъртност. Това заяви държавният здравен инспектор доц. Ангел Кунчев на брифинг на Националния оперативен щаб за справяне с разпространението на коронавирусната инфекция. Заболелите у нас са всеки 658 на 100 000 души, което ни отрежда 13-о място в ЕС, предаде БГНЕС.

„В момента се намираме в ситуация, в която трябва да вземем решение. Или като общество разбираме ситуацията, в която сме, и спазваме ограниченията, или преминаваме към все по-строги и строги мерки. Иначе ще имаме все повече починали“, обобщи доц. Кунчев.

Здравният министър проф. Костадин Ангелов съобщи, че в областите Благоевград, Варна, Враца, Кюстендил, Перник, София, Русе започва реорганизация на системата и създаване на многопрофилни лечебни заведения за пациенти с COVID-19 и такива, които да са чисти за останалите пациенти.

Ангелов съобщи, че до момента 4330 са положителни лица сред медицинския персонал. 31 са починалите в страната медици. За 7 дни излекуваните в България са 5766 души, а от понеделник до четвъртък тази седмица са 3105 души.

Поставете оценка:
Оценка 1.8 от 39 гласа.

Свързани новини