Отидете към основна версия

1 921 17

Джо Байдън: Ще се ваксинирам срещу COVID-19 другата седмица!

  • джо байдън-
  • ваксина-
  • коронавирус

САЩ са най-тежко засегнатата от пандемията държава, като са на първо място в света по брой заразени и починали

Снимка: БГНЕС/ЕРА

Избраният за президент на САЩ Джо Байдън ще се ваксинира срещу COVID-19 най-рано другата седмица, предадоха световните агенции. Вицепрезидентът на САЩ Майк Пенс ще направи това утре.

В кратко комюнике Белият дом съобщи, че 61-годишният Пенс и съпругата му Карън ще се ваксинират, за да "засилят доверието" на американците във ваксините.

Президентът Доналд Тръмп, който по-рано тази година се зарази с коронавирус, не е дал индикации кога би могъл да се ваксинира, отбелязва Франс прес. Говорителка на Тръмп заяви, че той е "готов да се ваксинира и ще го направи веднага щом медицинският му екип сметне това за уместно". Тя обаче подчерта, че приоритет за Тръмп са работниците на първа линия.

Масовата ваксинация в САЩ започна в понеделник, след като Агенция за храните и лекарствата на страната одобри ваксината на "Пфайзер" и "Бионтех". Очаква се агенцията да одобри втора ваксина - на компанията Модерна, до края на тази седмица.

САЩ са най-тежко засегнатата от пандемията държава, като са на първо място в света по брой заразени и починали, посочва ТАСС.

По данни на университета "Джон Хопкинс" в страната са регистрирани близо 17 милиона случая на коронавирус. Над 307 хиляди души са починали.

Поставете оценка:
Оценка 1.5 от 8 гласа.

Свързани новини