Отидете към основна версия

2 815 42

В Пекин започва ваксинация срещу COVID-19

  • коронавирус-
  • ваксина

След като ваксините бъдат пуснати на пазара, столичните власти ще започнат ваксинация и на други групи на базата на резервации

Снимка: БГНЕС/ЕРА

Пекин ще започне да ваксинира срещу COVID-19 определени групи хора с по-висок риск от заразяване, съобщиха градските здравни власти в четвъртък, предаде Радио Китай.

Девет групи от хора на възраст от 18 до 59 години ще получат ваксината преди началото на традиционната Нова година – Пролетния празник, който се пада на 12 февруари. Те включват митническите инспектори, които са в пряк досег с вносни замразени храни, и служителите, работещи в транспортния сектор, уточни Гао Сяоджун, говорител на Пекинската здравна комисия.

След като ваксините бъдат пуснати на пазара, пекинските власти ще започнат ваксинация и на други групи на базата на резервации, каза още Гао.

Националната администрация за медицински продукти обяви в четвъртък, че е издала разрешение за пускане на пазара на първата местна ваксина срещу COVID-19. Тя е разработена от Пекинския институт за биопродукти, който е част от групата „Биотек“ (Biotec), свързана с фармацевтичния гигант „Синофарм“ (Sinopharm).

Поставете оценка:
Оценка 1.2 от 6 гласа.

Свързани новини