Отидете към основна версия

1 886 44

Руският патриарх смята, че който не вярва в пандемията, не вярва в Бог

  • русия-
  • коронавирус-
  • пандемия-
  • неверници-
  • патриарх кирил

Много е опасно, когато хората не вярват в Бог

Снимка: БГНЕС/ EPA

Неверието в пандемията на коронавируса и пренебрегването на предпазните мерки срещу неговото разпространение са също толкова смъртоносни, колкото и неверието в Бога. Това заяви патриархът на Москва и цяла Русия Кирил в проповед след литургията в храма „Христос Спасител" в Москва, предава TACC.

„Знам, че има хора, които не вярват в нищо - те не вярват в болест или опасност, пренебрегват медицинските предписания. Но ние, вярващите, знаем, че не само тези хора са глупави - така могат да бъдат наречени – те съществуват по света, но има много хора, които не вярват в Бог. Много е опасно, когато хората не вярват в Бог, това е смъртоносно. Точно както е опасно в днешно време да се предпазваме от тази инфекция", посочва още патриарх Кирил, предаде агенция "Фокус".

Обикновената небрежност, подчерта патриархът, по време на пандемия може да причини огнище на болестта. „И затова призовавам всички Вас, скъпи мои, да се държите в съответствие с изискванията, които съвременната медицина отправя към всеки от нас, към цялата човешка раса. Всички тези изисквания и предписания не трябва да се пренебрегват", добави патриархът. Предстоятелят на Руската православна църква също призова вярващите по време на пандемията да не забравят за вземането на предпазни мерки при посещение на храмове, както и да отделят повече време на семействата си.

Поставете оценка:
Оценка 2.7 от 6 гласа.

Свързани новини