Отидете към основна версия

2 448 9

Карантината отърва Нетаняху от челен сблъсък с правосъдието

  • бенямин нетаняху-
  • израел

Премиерът на Израел направи успехите във ваксинацията на населението централна тема в кампанията за своето преизбиране на изборите

Снимка: БГНЕС/ЕРА

Израелски съд отложи следващото заседание по делото срещу премиера Бенямин Нетаняху за корупция заради затягането на карантината във връзка с коронавируса, което влезе в сила от днес, предаде Асошиейтед прес.

Ерусалимският окръжен съд заяви, че заседанието, насрочено за сряда ще бъде отложено за неопределен срок заради големия брой участници, които следва да присъстват лично, предаде БТА.

На Нетаняху са повдигнати обвинения за подкуп, измама и злоупотреба с доверие, свързани с три отдавнашни разследвания. Премиерът отрича да е извършил нещо нередно и казва, че е жертва на "лов на вещици" от страна на враждебни медии, полицейски и съдебни служители.

През последните месеци той е изправен пред ежеседмични протести с призиви за неговата оставка заради споменатите твърдения за корупция и начина, по който правителството реагира на кризата с коронавируса, отбелазвя АП.

Израел провежда най-бързата кампания за ваксинация срещу COVID-19 в света и вече е ваксинирал с първата доза от ваксината близо 20 процента от населението си.

Нетаняху направи успехите във ваксинацията на населението централна тема в кампанията за своето преизбиране на изборите през март, когато в Израел ще се произведе четвъртият поред парламентарен вот за по-малко от две години.

Междувременно премиерът призова израелците да направят "едно последно голямо усилие" за овладяване на предаването на вируса като спазват по-строгите правила, посочва АП.

Поставете оценка:
Оценка 2.5 от 4 гласа.

Свързани новини