Отидете към основна версия

1 490 5

Задължителен отрицателен тест за COVID-19 за влизане в САЩ със самолет

  • сащ-
  • самолет-
  • коронавирус

Президентът Джо Байдън посочи, че до лятото ще бъде постигнат стаден имунитет срещу коронавируса

Снимка: Shutterstock

Администрацията на президента Байдън поднови забраната за влизане в Съединените щати на чужденци, идващи от редица страни. От днес в сила влиза и задължително правило за представяне на отрицателен тест за COVID-19 за всички пътници, пристигащи със самолет.

Междувременно в американския Сенат официално беше внесен обвинителният акт за импийчмънт на Доналд Тръмп.

Съединените щати ограничават влизането на своя територия на неамерикански граждани, идващи от Бразилия, Ирландия, Великобритания, както и от повечето европейски държави и Южна Африка.

Забраната е свързана с новия по-заразен вариант на COVID-19. Влизащите в страната със самолет ще трябва да представят и отрицателен тест, направен до три дни преди заминаване.

Мярката засяга и деца над 2-годишна възраст.

В страната вече беше регистриран първият случай на заразен с т. нар. бразилски щам.

Вчера президентът Байдън посочи, че до лятото ще бъде постигнат стаден имунитет срещу коронавируса. Според него след около месец в Съединените щати вероятно ще бъдат правени по милион и повече ваксинации на ден.

В същото време в Сената официално беше внесен обвинителният акт за импийчмънт на Доналд Тръмп. Само едно е обвинението срещу бившия президент - подбудителство към бунт. Очаква се процесът в Горната камара на Конгреса да започне на 9 февруари.

Негов председател ще бъде най-възрастният сенатор - 80-годишният Патрик Лийхи. В резултат Тръмп може да бъде лишен от правото да заема поста на държавен глава отново.

Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 3 гласа.

Свързани новини