Отидете към основна версия

10 033 35

САЩ: COVID ваксините са ефективни, но...

  • сащ-
  • ваксина-
  • коронавирус-
  • пандемия

Производителите се насърчават да изучават всякакви модифицирани ваксини както при неваксинирани лица, така и при тези, които са били ваксинирани преди това

Снимка: БГНЕС/ЕРА

Американската администрация по храните и лекарствата (FDA) заяви в актуализираните насоки, публикувани в понеделник, че всички ваксини срещу COVID-19, циркулиращи в момента в САЩ, са "ефективни", но предупреди, че може да се наложи производителите да ги актуализират в случай, че някои варианти на коронавируса в Съединените щати се окажат устойчиви на тях, предаде Ройтерс.

"Знаем, че страната е нетърпелива да се върне към ново нормално състояние и появата на вариантите на вируса поражда нови опасения относно ефективността на тези продукти. Издавайки тези указания, искаме американската общественост да знае, че използваме всеки инструмент в нашия инструментариум за борба с тази пандемия, включително промяна на ваксините, когато вирусът се адаптира към тях. Трябва да въоръжим доставчиците на здравни услуги с най-добрите налични диагностика, терапевтични средства и ваксини за борба с този вирус. Оставаме ангажирани с извеждането на тези животоспасяващи продукти на първа линия", заяви действащият комисар на FDA Джанет Уудкок.

Американската администрация по храните и лекарствата добави, че производителите се насърчават да изучават всякакви модифицирани ваксини както при неваксинирани лица, така и при тези, които са били ваксинирани преди това.

Поставете оценка:
Оценка 2.6 от 26 гласа.

Свързани новини