Отидете към основна версия

4 448 12

Откажете се от тези лоши кулинарни навици

  • готвене-
  • кухня-
  • храна-
  • грешки-
  • навици

Това са едни от най-честите грешки, които домакините допускат при готвене

Снимка: Shutterstock

Всяка домакиня допуска грешки в кухнята, които не просто оказват негативно влияние върху вкуса на храната, но могат да се окажат и наистина опасни за здравето. Ето от кои кулинарни навици е по-добре да се отървете завинаги, пише actualno.com.

Една дъска за рязане за всички продукти

Повечето храни не трябва да се режат на една и съща дъска, дори ако след това се смесват в процеса на готвене. Дори и след измиване на дъската, върху която сте рязали месото, по нейната повърхност остават бактерии. И ако след това използвате тази дъска за рязане на хляба, вредните микроорганизми със сигурност ще попаднат върху него.

Размразяване и мариноване на храната при стайна температура

При стайна температура бактериите започват да се размножават по-бързо и това е опасно за здравето. Месото и рибата трябва да се размразяват на долния рафт на хладилника. Това правило важи и за мариноване на месото.

Често разбъркване на ястието по време на готвене

Честото разбъркване не позволява на продуктите да се изпържат добре. Освен това има вероятност да превърнете ястието в каша.

Поставете оценка:
Оценка 3 от 6 гласа.

Свързани новини