Отидете към основна версия

1 968 6

Румъния стартира ваксинационен маратон

  • румъния-
  • коронавирус-
  • ваксина-
  • пандемия

Младежите между 16 и 18 години, придружени от родител или законен настойник, могат да се явят във ваксинационните центрове през цялото им работно време

Снимка: БГНЕС/ЕРА

В периода 31 май - 1 юни ще се състои ваксинационен маратон в Румъния, посветен на младежите между 16 и 18 години, в който ще се включат всички ваксинационни центрове в страната. Това съобщи координаторът на ваксинационната кампания срещу COVID-19 в Румъния д-р Валериу Георгица, пише в. "Гъндул".

"В периода 31 май - 1 юни ще има ваксинационен маратон във всички ваксинационни центрове, организирани на национално ниво (...) Младежите между 16 и 18 години, разбира се, придружени от родител или законен настойник, могат да се явят във ваксинационните центрове през цялото им работно време, а не само след 14.00 часа, и да се възползват от този процес", обясни Георгица.

"Бихме искали да отбележим международния ден на детето с този жест", добави той.

Той обяви също планове за увеличаване на броя на действащите мобилни екипи за ваксинация, както и инициативата "Градът ваксинира селото", която предвижда мобилни екипи от градовете да пътуват до околните села и да извършват ваксинация веднъж или два пъти седмично, предаде БТА.

По думите му импровизирани ваксинационни пунктове в селата може да бъдат организирани "в имота на някой човек, където съседите ще идват да се ваксинират, врата до врата", или пък в междублоковите пространства в градовете.

Поставете оценка:
Оценка 3 от 4 гласа.

Свързани новини