Last news in Fakti

25 Март, 2015 15:22, обновена 25 Март, 2015 15:51 1 919 0

Жертвите на катастрофата са от 15 държави

  • катастрофа-
  • самолет-
  • германия-
  • испания-
  • germanwings

Няма български граждани на полет 4U9525

Жертвите на катастрофата са от 15 държави - 1
Снимка: АР/БТА

„Няма български граждани в списъка с пътниците на борда на пътническия самолет Airbus A320 на авиокомпания Germanwings, изпълняващ полет от Барселона до Дюселдорф, който на 24 март падна на територията на Франция. Към момента същата информация се потвърждава и от Федералното министерство на външните работи на Германия”, съобщава българското Министерство на външните работи.

Граждани на близо 15 държави са пътували в катастрофиралия вчера в района на френските Алпи самолет на нискобюжетната авиокомпания Germanwings. Това стана ясно по време на пресконференция дадена от френският външен министър Лоран Фабиюс. Най-голям брой загинали има от Испания и Германия, но също така на бода на самолета е имало поданици на Аржентина, Австралия, Белгия, Колумбия, Дания, Великобритания, Израел, Япония, Мароко, Мексико и Холандия. Това обаче не са окончателни данни, тъй като някои от пътниците са били с двойно гражданство, каза Томас Винкелман, ръководител на Germanwings. „Към 11.00 часа местно време днес е известно, че има 72 души са граждани на Германия, а 35 – на Испания”, уточни Винкелман. Той допълни, че основен приоритет в момента е да се окаже помощ на роднините на загиналите. Концернът Lufthansa, чиято дъщерна фирма е Germanwings, е разкрила места за оказване на първа психологична помощ в Дюселдорф, Барселона, Франкфут и Мюнхен.

„В четвъртък ще бъдат реализирани два полета за близките на загиналите – от Барселона и Дюлелдоф до мястото на катастрофата във Франция”, допълни Винкелман.

Относно причините за катастрофата, отпада версията за намеса на трети лица, която да е причина за катастрофата. „Разследването е в пълен ход във всички направления”, каза Томас де Майзер, министър на отбраната на Германия.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА