Отидете към основна версия

5 305 8

Нов мултифункционален 4х4 пикап от VW

  • volkswagen-
  • tristar
В годината, в която се чества 30-ия юбилей на пълноприводната трансмисия Syncro, марката Volkswagen представя едно интересно превозно средство, наречено Tristar. Идеята е в него да бъдат съчетани най-добрите черти от всички модели с индекс Т. Своеобразният пикап Tristar притежава съвсем нелоша проходимост, трансформиращ и функционален салон и доста голямо и практично товарно пространство. Автомобилът е предназначен, както за работа и превоз на товари, така и за пътешествия.
 
Tristar, който дебютира на изложението за транспорт в Хановер, всъщност представлява пикап с удължена кабина и намалено междуосие. Превозното средство разполага с 4х4 система, която е с възможност за механичен блокаж на диференциала на задния мост. Клиренсът е увеличен с 30 мм, а екстериорът е нов и същевременно с разпознаваем облик на автомобилите от серия Т. Вътре предният панел е доста сходен с този на Transporter, което е още едно, умишлено търсено сходство.
Товарният отсек е разделен на две - стандартен открит и закрит. Последният се намира под равния под на пикапа и е влаго и прахо защитен. В салона е предвиден огромен 20-инчов таблет, а така също и висококачествена мултимедия, която е с възможност за провеждане на видео разговори. Предните две седалки могат да се въртят около оста си под различен ъгъл. Идеята е в кабината да могат да се провеждат срещи от различен характер. В допълнителното оборудване има всевъзможни екстри като масичка и дори кафе машина.
 
Мултифункционалният пикап е снабден с двулитров турбодизелов мотор, който разполага с мощност от 204 к.с. Максималният въртящ момент на агрегата е 450 Нм. Той се предава на четирите колела през седемстепенната DSG роботизирана трансмисия на марката, която, както е известно е с два съединителя. Ускорението от 0 до 80 км/ч. Tristar прави за 6.7 секунди. Същото упражнение, но до скорост от 100 км/ч, мултифункционалният пикап извършва за точно 10 секунди.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини