Last news in Fakti

17 Април, 2024 16:00 1 265 2

VW и Xpeng представиха нова платформа за електромобили

  • vw-
  • xpeng-
  • vw group-
  • volkswagen

Очаква се тя да се използва единствено в Китай

VW и Xpeng представиха нова платформа за електромобили - 1

Volkswagen Group си сътрудничи с китайския си партньор Xpeng за разработване на нова архитектура за електрически автомобили. Този ход има за цел да позволи на Volkswagen да предлага по-достъпни електрически автомобили на най-големия си пазар - Китай.

Китайската електрическа архитектура (China Electrical Architecture - CEA), разработена съвместно от VW и Xpeng, ще бъде използвана в локално разработените електрически автомобили с марката VW от 2026 г. нататък. Чрез оптимизиране на броя на контролните блокове, CEA се очаква да постигне значително намаляване на разходите с 40% в сравнение с разработената от VW в Германия платформа MEB.

Тази новаторска архитектура използва централен компютър и зонална структура за управление на цялата електроника, улеснявайки функции като автономното шофиране. Този подход, подобен на водещата на пазара стратегия на Tesla, намалява кабелите и компонентите в автомобилите, като повишава ефективността и намалява производствените разходи.

Ралф Брандщайтер, ръководител на Volkswagen Group China, подчерта необходимостта от адаптиране на структурите на разходите, за да се запази конкурентоспособността в предизвикателната пазарна среда. Той разглежда CEA като решаваща стъпка в разработването на специфични за Китай интелигентни свързани превозни средства, съответстващи на стратегията на Volkswagen "В Китай, за Китай".

За да засили допълнително присъствието си в Китай, Volkswagen обяви инвестиционен план на стойност 2,5 млрд. евро за разширяване на производствения и иновационния си център в Хефей, провинция Анхуей.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Два електромотора и два алтернатора

    3 0 Отговор
    На предния и задния мост и две батерии и докато едната батерия се използва за електромоторите другата батерия се зарежда от алтернаторите и така се редуват първа втора първа втора батериите
  • 2 До долния

    1 0 Отговор
    Добре си описал керса