Отидете към основна версия

59 201 107

Провалите на Audi, BMW, Mercedes и Opel

  • audi-
  • bmw-
  • mercedes-benz-
  • opel-
  • maybach-
  • a2-
  • 5er gt-
  • r-klasse-
  • tigra

Свикнали сме с най-различни твърдения от типа, че немските автомобили са едни от най-надеждните, най-здравите и т.н. Битува и мнението, че именно германските коли имат най-голяма остатъчна стойност на вторичния пазар и въобще в повечето случаи у нас за немските возила се говорят предимно добри неща. Тези твърдения донякъде са верни, но е факт, че всеки от големите бундес производители има по един или няколко сериозни провала. Сега ще щрихираме някои от грешките, допуснати от немските компании Audi, BMW, Mercedes-Benz и Opel.

Audi A2

Разработката и производството на субкомпактното Audi се върза на инголщадци толкова скъпо, че нямаше как да му сложат по-ниска цена. Освен това алуминиевата каросерия се ремонтираше трудно, а за капак се оказа, че рекламираната свръхикономичност на А2 не е точно такава.

BMW 5er GT

Идеята на този спортно ориентиран луксозен хечбек бе да съчетае в едно лукса на седмата серия, функционалността на Х5 и Х6 и габаритите на "петицата". Всичко изглеждаше супер, докато колата не се появи пред публика. Именно дизайнът се смята за основния недостатък на 5er GT.

Mercedes-Benz R-Klasse

Този автомобил беше позициониран като разкошна семейна кола, но за финансово симпатичните майки и татковци той се оказа прекалено скучен, а за семейства с по-скромни доходи - прекалено скъп. Немците се опитаха да освежат модела, но и това не помогна. Другият голям провал на Mercedes-Benz беше свръхлуксозният Maybach 57/62.

Opel Tigra

Първото поколение на Tigra стартира с огромна симпатия от страна на публиката, но съвсем скоро потокът от купувачи рязко намаля. Оказа се, че този модел е особено любим на ръждата, а в добавка на това салонът му беше изключително скучен. Втората Tigra даже успя да стане "Кабриолет на годината", но и това не помогна.

Voluswagen Bora комби

Седанът VW Bora е класика в жанра и беше една от любимите коли на европейците. Предвид отличните продажби на модела от Волфсбург решиха да пуснат и негова комби модификация. Грешката беше, че за основа бе взет Golf Variant, който и без това не се продаваше успешно. И логично продажбите на Bora комби бяха още по-трагични.

Въпреки всички тези твърдения на специалистите много от горепосочените модели са продават добре на вторичния пазар у нас. За справка можете да се обърнете към базата данни на най-големия сайт за автомобили в България mobile.bg. Техническите характеристики на моделите пък можете да разгледате ТУК.

 

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини