Отидете към основна версия

2 452 0

Jensen Interceptor се завръща

  • jensen-
  • interceptor-
  • healey sports cars switzerland-
  • cpp global holdings

Съвременен наследник на легендарния Jensen Interceptor ще бъде представен догодина, твърди английското издание Autocar. Новият автомобил ще бъде проектиран и произвеждан от CPP Global Holdings по поръчка на Healey Sports Cars Switzerland (HSCS), която държи правата върху британската марка.

Подобно на изработвания в периода 1966-1976 г. оригинал, модерната версия на колата ще бъде четириместен гранд турър. Ще използва съвсем ново алуминиево шаси и кована на ръка каросерия от авиационния метал.

От HSCS са възложили дизайна на консултантско бюро в Ковънтри и според Autocar работата вече е достигнала напреднал стадий. По план производството трябва да започне през 2014 г. в завод в същия град. Фабриката ще бъде построена на "Браунс Лейн", където в продължение на десетилетия се раждаха колите на Jaguar.

Прототип на новия Jensen ще бъде показан още в края на следващата година. Проектът предвижда Interceptor да бъде лансиран на пазара като "ултраекслузивен" продукт, изработван в изключително ограничен тираж.

Оригиналният "Прехващач" от 1966-а се смята за абсолютна икона на елитното британско автомобилостроене. Малкото произведени коли от модела са оборудвани с американски V-образни осмаци с обем от 6.3 и 7.2 литра на Chrysler. Още по-рядката модификация FF се смята за един от първите леки автомобили с двойно предаване в света.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини

  • Продава се уникален Mustang

    Нищо във външността на този Ford Mustang от 1965-а не подсказва, че има четири задвижващи колела. Автомобилът е модифициран от легендарния конструк ...
    12.12.2011
    18 490
    2