Last news in Fakti

21 Септември, 2011 11:04 2 436 0

Jensen Interceptor се завръща

  • jensen-
  • interceptor-
  • healey sports cars switzerland-
  • cpp global holdings

Съвременен наследник на легендарния Jensen Interceptor ще бъде представен догодина, твърди английското издание Autocar. Новият автомобил ще бъде проектиран и произвеждан от CPP Global Holdings по поръчка на Healey Sports Cars Switzerland (HSCS), която държи правата върху британската марка.

Подобно на изработвания в периода 1966-1976 г. оригинал, модерната версия на колата ще бъде четириместен гранд турър. Ще използва съвсем ново алуминиево шаси и кована на ръка каросерия от авиационния метал.

От HSCS са възложили дизайна на консултантско бюро в Ковънтри и според Autocar работата вече е достигнала напреднал стадий. По план производството трябва да започне през 2014 г. в завод в същия град. Фабриката ще бъде построена на "Браунс Лейн", където в продължение на десетилетия се раждаха колите на Jaguar.

Прототип на новия Jensen ще бъде показан още в края на следващата година. Проектът предвижда Interceptor да бъде лансиран на пазара като "ултраекслузивен" продукт, изработван в изключително ограничен тираж.

Оригиналният "Прехващач" от 1966-а се смята за абсолютна икона на елитното британско автомобилостроене. Малкото произведени коли от модела са оборудвани с американски V-образни осмаци с обем от 6.3 и 7.2 литра на Chrysler. Още по-рядката модификация FF се смята за един от първите леки автомобили с двойно предаване в света.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА