Отидете към основна версия

29 198 33

Започна производството на новата Lada

  • автоваз-
  • lada-
  • vesta-
  • ижавто

"АвтоВАЗ" обяви официалния старт на серийното производство на седана Lada Vesta. Новият модел ще се сглобява от "ИжАвто". Построен е на изцяло нова платформа, разработена самостоятелно от инженерите на Волжския автомобилен завод. Множество компоненти като кормилната уредба, окачването и спирачките обаче са заимствани от продукцията на Renault-Nissan.

Lada Vesta ще се оборудва с 1.6-литров 16-клапанов бензинов двигател с мощност 106 к.с., който ще се куплира с механична скоростна кутия или роботизирана трансмисия. На малко по-късен етап гамата ще се обогати с агрегат с аналогична кубатура, но форсиран до 114 коня.



Vesta ще се предлага в три модификации - "Классик", "Комфорт" и "Люкс". Стандартното оборудване включва електрически усилител на волана, два еърбега, ABS, стабилизираща програма, асистент за потегляне под наклон, климатик, подготовка за озвучителна уредба и система за оповестяване в случай на катастрофа "ЭРА-ГЛОНАСС".



Версията "Комфорт" ще се екипира допълнително с подгряване на предните седалки, електрически странични огледала (също с подгряване) и аудиосистема с Bluetooth и 4.3-инчов екран. Най-скъпата и луксозна модификация ще разполага с подгряване на предното стъкло, датчици за светлина и дъжд, електрически стъкла отзад и 16-цолови лети джанти.

Според руското издание "Автосреда" новата Lada ще струва между 495 000 и 600 000 рубли (6 762 - 8 197 евро). Точните цени ще бъдат обявени малко преди старта на продажбите, който е насрочен за 25 ноември.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини

  • Протести в АвтоВАЗ

    Работници са излезли на митинг срещу "асоциалната политика" на АвтоВАЗ в неделя, съобщава "За рульом". Митингуващите са настоял ...
    28.09.2015
    4 832
    9