Last news in Fakti

25 Септември, 2015 14:29 29 192 33

Започна производството на новата Lada

  • автоваз-
  • lada-
  • vesta-
  • ижавто

"АвтоВАЗ" обяви официалния старт на серийното производство на седана Lada Vesta. Новият модел ще се сглобява от "ИжАвто". Построен е на изцяло нова платформа, разработена самостоятелно от инженерите на Волжския автомобилен завод. Множество компоненти като кормилната уредба, окачването и спирачките обаче са заимствани от продукцията на Renault-Nissan.

Lada Vesta ще се оборудва с 1.6-литров 16-клапанов бензинов двигател с мощност 106 к.с., който ще се куплира с механична скоростна кутия или роботизирана трансмисия. На малко по-късен етап гамата ще се обогати с агрегат с аналогична кубатура, но форсиран до 114 коня.



Vesta ще се предлага в три модификации - "Классик", "Комфорт" и "Люкс". Стандартното оборудване включва електрически усилител на волана, два еърбега, ABS, стабилизираща програма, асистент за потегляне под наклон, климатик, подготовка за озвучителна уредба и система за оповестяване в случай на катастрофа "ЭРА-ГЛОНАСС".



Версията "Комфорт" ще се екипира допълнително с подгряване на предните седалки, електрически странични огледала (също с подгряване) и аудиосистема с Bluetooth и 4.3-инчов екран. Най-скъпата и луксозна модификация ще разполага с подгряване на предното стъкло, датчици за светлина и дъжд, електрически стъкла отзад и 16-цолови лети джанти.

Според руското издание "Автосреда" новата Lada ще струва между 495 000 и 600 000 рубли (6 762 - 8 197 евро). Точните цени ще бъдат обявени малко преди старта на продажбите, който е насрочен за 25 ноември.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Кобрата

    7 1 Отговор
    Lada-та е супер, 1.6 106 коня мотор е добре... и около 12 500 лв базова цена, определено си заслужава.
  • 2 гг7н

    4 6 Отговор
    Това е просто Дачия за руският пазар. Там няма задължителни дневни светлини, Старт&Стоп система, датчици налягането в гумите и прочие неща, които са задължители в ЕС и затова тук Дачиите ги имат. Ако ги сложиш в Ладата и си идва на цената, на която тук се продават Дачиите.
    То двигателите, кутиите, окачването, спирачките и електрониката е на Рено. Вече как ще оформят ламарините и каква емблема ще сложат е чиста формалност.
  • 3 справедлив

    4 2 Отговор
    Добре, колкото - толкова! А ние къде сме?
  • 4 onq s konq

    0 4 Отговор
    Ами в Европа ,ако все още не си забелязал!
  • 5 Румен Янев

    5 5 Отговор
    Само не разбирам тези первази отстрани защо са направени???Подготовка за слагане на крила ли...що ли...???
  • 6 ВАЗ 2101

    2 2 Отговор
    Ако й сложат 1.7i от Нивата може и да взема една Лада :D
  • 7 СССР

    4 6 Отговор
    Само така БРАТУШКИ!

    РУСИЯ ВЪРВИ НАПРЕД!

    СТАВАЙ СТРАНА АГРОМНАЯ!

    ЕВАЛА!!!!!

    Коментиран от #24

  • 8 Бай Иван

    4 2 Отговор
    И на задния мос, стария барабан от лада!!!!!!

    Коментиран от #16

  • 9 656

    2 3 Отговор
    Ох тези извивки отстрани по ламарините за къв чеп са ги измислили, иначе е симпатична......давайте русначета
  • 10 опсмопсус

    1 1 Отговор
    От таз картинка катеричка ще да изкочи!
  • 11 гост

    8 1 Отговор
    Не е зле колата, стига да не е супер дървена отвътре, със сигурност ще се купува.
    На цена от 16х. лв и имаща всичко необходимо и при нас би се продавала, както се продава сега Дачия Логан. Всички викаха румънски боклук, но колко много вече се движат по пътищата ни.
  • 12 КОРЕКТОР

    4 0 Отговор
    До 656 (гост)

    Тези " извивки отстрани по ламарините " са за такъв чеп , че символизират и допълват "Х" стилът на Стив Мартин дизайнера на новия стил на LADA .

    И муцуната и щампованите релефи отстрани символизират "Х" .
  • 13 Фред

    2 7 Отговор
    .аси и грозотията!
  • 14 Буран

    5 5 Отговор
    Отвътре е по готина от колкото изглежда отвън! И поне няма да лъжат като Фолксваген с техните дизели! Дано има повече Руско в нея, а не като Датчия която е Рено или Шкода която е Фолксваген! Иначе определено имам сантимент към ЛАДА-та!
  • 15 Дядо поп

    4 1 Отговор
    Ако е 106 к.с.данък МПС ще бъде 301лв.,който не бих
    плащал за тази и ,която да е кола с подобна мощност.
    Бих плащал данък за кола до 99к.с. или над 150 кс.
    Ако се светнат да я продават с 80-90 к.с.и после да си я
    бъзикам с чип тунинг и турбо ще си струва парите.

    Коментиран от #18

  • 16 бай герги

    1 2 Отговор

    До коментар #8 от "Бай Иван":

    Наистина е стария барабан !!! Руснаците ако не поставят някои елемент, който да напомня за старото време няма да са те :) нищо че е обявено окачване и спирачки от рено/нисан

    Коментиран от #17

  • 17 кара Лада

    6 2 Отговор

    До коментар #16 от "бай герги":

    А какво му е на барабана от Самара? или както е модерно назапад дай да променяме и последното винтче, а то дали има смисъл никой не пита.
    Иначе колата е супер и чакам да я купя у нас. Който има много претенции първом да си погледне дупката в джоба!
  • 18 водач на МПС

    8 0 Отговор

    До коментар #15 от "Дядо поп":

    Прав си дядо попе, но това е проблем, който трябва да решат у нас, тези, които пишат законите. Само дето няма да се случи. Вече повечето производители нямат коли от Голфовия клас под 74 киловата или 100.5 к.с. и за един киловат повече данъкът скача над 2 пъти. Просто таблицата, по която се изчислява данъкът е несправедлива. Имах Рено Сценик от 2000 г. 1.6 бензин и то беше 102 к.с., което правеше данък около 190 лв. Сега карам същия Сценик, но 1.4 и е 97 к.с. та плащам данък около 45 лв. Няма логика в тази таблица. Отделно в София данъкът за една и съща кола е по-нисък от този в Бургас например. Това пък зависи от общинския парламент какви промили е гласувал.
    Абе вътре сме отвсякъде и не ни е проблем цената на Лада, Дачия, Нисан или Фолксваген, а заплатите, които ни плащат ...
  • 19 БББ

    7 2 Отговор
    Колата определено изглежда добре, повече ми харесва от Дачия. Ако и изпълнението е на ниво, съвсем спокойно би се продавала с успех мисля. Колкото до Дачия, имаме служебна такава 1,5 дизел и е много добър автомобил. Без абсолютно никакъв проблем си върви със 150 и спокойно може да се настъпва и още. За 1 година има навъртяни 60 000 км. и освен обслужване, не помня да й е правено нещо. Единствено не ми харесва, че вътре е много пластмасова и има прекалено евтино излъчване. Въпреки това има много по-скъпи автомобили, които вътре също не са нищо особено. Съвсем скоро седнах в Мазда 2, вярно произведена 2004, но по пластмасов интериор не бях виждал. Имах чувството, че ако някой си хвърли фаса вътре, всичко ще се стопи на секундата.
  • 20 mediator37

    1 2 Отговор
    Очертава се като руската Дачия. Но е по-красива.
  • 21 лада

    3 1 Отговор
    От компанията Лада решили да направят експеримент с тази лада-веста ,като на изложението във Франкфурт не са я представили ,а са я оставили отвън с замаскирана емблема и питат случайни посетители каква марка е , колко биха дали за нея при екстрите ,които предлага...Интересно е ,че много хора предположиха ,че е Форд ,или някаква японска или корейска кола и даваха за нея от 15 до 25 хиляди евро ,като един дори каза че ще струва 40 хиляди ...В действителност ,макар ,че все още не е казана цената на базовата версия се очаква да струва около 500 хил рубли ,или около 12 до 15 хиляди лева .
  • 22 Иван Господинов

    3 2 Отговор
    Цената кърти. Това за градски автомобил е перфектно. Купуваш го чисто ново и изобщо не ти пука дали някой ще го одере , дали седи отвън да го пече слънцето или да го затрупва снега. Гарантирано 100 000км ще ги направи без някакви сериозни ремонти и да има такива ще са евтини. Просто едно работно магаре за хора които не плащат данък обществено мнение и си ценят парите. Като гледам масата българи към 98% от населението какви съдрани гащници са готови да се пазарят за всяка стотинка а тук баровци дето се назлъндисват и на S-класа ме напушва яко смях. Масата не сте и помирисвали нов автомобил. Масата зареждат по бензиностанции за 20лв и седят с нпукани джуки и не си купуват дори вода щото е с 50 стотинки по скъпа от тая в магазина ама иначе баровци та дрънкат. Улиците зарити със скрапове дето едвам кретат ама преди 20 години са били голяма работа. Я се освестете малко бе. Ние сме третият свят. В цялата държава има към 200 семейства които държат почти всички пари и десетина големи олигарха за които всички бачкат. Те могат да търсят кусура на всичко вие като си закърпите пробитите джобове вземете да мислите трезво и си купувайте това което ви е по джоба.

    Коментиран от #23, #33

  • 23 бай Иван

    0 1 Отговор

    До коментар #22 от "Иван Господинов":

    Иване, голям европеец си бил ти бе?

    Коментиран от #26

  • 24 бай Иван

    0 2 Отговор

    До коментар #7 от "СССР":

    Ей комуняга, Брежнев умря!
  • 25 Веселин Желязков

    2 0 Отговор
    Колата си изглежда добре.Карай ново хваляй старо
  • 26 Иван Господинов

    1 0 Отговор

    До коментар #23 от "бай Иван":

    Колкото, толкова другарю
  • 27 Сделано в СССР

    0 2 Отговор
    Поредния руски боклук!!!
  • 28 Ники

    1 1 Отговор
    Коментирате Дачия ;-). Някои поне опитали се да иде до магазин и да пробва да му хареса. Дачията става само за служебна кола. Супер спартански оборудвана - толкова дават от Рено иначе ще си правята сами конкуренция. Пример Шкода спрямо VW. Грешката я направиха германците но поуката я направиха французите ;-). Дизайна е доста зле. Предполагам и оборудването ще е на това ниво като при Дачия - като за БГ и Русия. Климатик - автоматиката е забранена като че ли. Разбирам че в Русия трудно се кара с круиз контрол ;–). Може обаче за майтап да сложат сериино видео регистратор - там е доста необходим. Надявам се все пак да е по-съвременна от китайската продукция в Ловеч.
  • 29 васил

    0 0 Отговор
    това да не го е писал футболния ни стратег Пената
  • 30 БББ

    2 0 Отговор
    Какво значи, че Дачия е спартански оборудвана. Вярно, интериорът е грозничък и пластмасов, но и доста по-скъпи автомобили не са много по-добре. Има климатик, хидравлика, ABS, ESP, airbag и т.н. Сравнена с 10-15 годишна кола на 300 000+ км. си е направо идеална.
  • 31 Антон

    2 0 Отговор
    За 13 бона това си е направо екстра. Не знам защо разни "баровци" правят надути коментари и я сравняват с Дачия-та. Още не е дошла на пазара Веста и те вече имат мнение за качествата й. Като измине поне 30-40 хил. км. по нашите пътища тогава плюйте по колата. Отворковци? Не типични бай Ганювци!
  • 32 Десислав Попов

    1 0 Отговор
    Стига сте спорили.Тази кола най-вероятно въобще няма да се продава извън Русия,заради наложените ограничения на руснаците.Да не забравяме също,че Рено имат доста голям дял в Лада и едва ли искат да правят конкуренция на Дачия в европейския съюз,където румънските коли вървят доста добре.
  • 33 кара Лада

    0 0 Отговор

    До коментар #22 от "Иван Господинов":

    Мнението ти е много право. Точно това представлява държавата ни и не е зле масата да се събуди малко в реалността и по малко да живее пред телевизора гледайки Планета пайнер.