Отидете към основна версия

9 257 11

Новата Lada е електрическа

  • автоваз-
  • lada-
  • ellada-
  • kalina

 

На откриващия се след седмица форум Rusnanotech 2011 ръководството на АвтоВАЗ ще представи първия прототип на електрическа Lada. Новият модел носи името ElLada, но представители на руския автомобилен завод казаха, че на този етап не се предвижда серийно производство.
 
Електромобилът е направен върху платформа на Lada Kalina, но представлява комби с голям и функционален салон. По ходовата част руските инженери не са правили промени, но се гордеят с факта, че електромобилът им превъзхожда много от западните аналози.
 
ElLada се зарежда от стандартна битова розетка на 220 волта и пълният му заряд се осъществява за осем часа. Батериите са йон-литиеви и по непотвърдена информация са китайско производство. Автономният пробег в градски режим е 150 километра.
 
По предварителни данни максималната скорост на електрическата Lada е 140 км/ч, а стандартното упражнение - ускорение от 0 до 100 км/ч, демонстриращо динамиката на автомобила, прототипът прави за 12 секунди.
 
Въпреки че на този етап не се предвижда серийно производство, от руския завод заявиха, че причината не е в тях. За да се пристъпи кам такова трябва първо да има добре изградена инфраструктура за подобен род автомобили и чак тогава да се мисли за масово производство.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини

  • Спекулации по руски с новата Lada

      Още в края на миналата година заявките за новата бюджетна Lada Granta бяха толкова много, че се наложи от АвтоВАЗ да удължат срока за из ...
    01.03.2012
    5 043
    11
  • Качеството на Lada било на световно ниво

    Твърдението е на шефа на АвтоВАЗ, който споделя още, че за последните две години качеството на автомобилите с марка Lada се е повишило три пъти. Пр ...
    31.10.2011
    13 801
    28