Last news in Fakti

31 Октомври, 2011 12:29 13 787 28

Качеството на Lada било на световно ниво

  • lada-
  • granta-
  • качество-
  • автоваз
Твърдението е на шефа на АвтоВАЗ, който споделя още, че за последните две години качеството на автомобилите с марка Lada се е повишило три пъти. Президентът на АвтоВАЗ Игор Комаров казва това в ефира на руската телевизия РБК-ТВ.
 
Шефът на най-големия руски автомобилен завод се позовава на резултати от собствено изследване, което отчита повредите в новите автомобили Lada през първите шест месеца след продажбата им.
 
Според експертите от АвтоВАЗ именно този период (първите шест месеца) са основен критерий за качеството на сглобката и за надеждността на основните възли и агрегати. Руските инженери твърдят, че всички грешки в производственият процес излизат наяве през първата половин година.
 
Според Комаров съществената разлика в качеството на руските автомобили Lada и западната продукция вече е ликвидирана и съвсем скоро ще дойде момент в който колите Lada няма да се различават по качество и надеждност от немските и японски автомобили.
 
Думите на Комаров звучат доста обнадеждаващо за руския автопром, но дали ще се осъществят на практика, ще покаже само времето. Доста от експертите са на мнение, че ако това се случи, то главната заслуга ще е на алианса Renault-Nissan.
 
На този етап обаче тези твърдения звучат доста нелогично. Основният недостатък, който показват независимите изследвания за руските автомобили с марка Lada, не е свързан конкретно с качеството, но има отношение към изключително ниското ниво на пасивна безопасност.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 капитен

    1 1 Отговор
    КОГО ЛЪЖАТ?
  • 2 РРР

    0 1 Отговор
    лъжат, не лъжат ама правят нещо, а ние...
  • 3 Иво

    0 0 Отговор
    Много са добри...ама за село :)
  • 4 qwerty

    0 1 Отговор
    нещо не ми се вярва.
    Поне са оптимисти хаха :)
  • 5 seidou

    1 1 Отговор
    на руснака му дай оръжие да прави , не коли :) в това е най добър и изобретателен
  • 6 Лада

    1 1 Отговор
    Ама никой не отчита че туй чидо струва 10500лв. преведено базово, и ще си пали в нормалната тяхна зима сутрин -35 градуса.... нещо което талигите нов внос тука спират да правят щом започне да замръзва водата. Да не говорим за огромните разстояния между населените места там, и ако закъсаш посред нощ в тоя студ... нова кола на която може да се разчита, да си ги карат със здраве.
    А какво им е на сигурността, купето не се огъва изобщо при техния си тест 56км/ч и си е в норомата, дреме им за европейските тестове, колкото и на хамериканците, и със 64км/ч ще си мине нормата... не по зле от някои други по скъпи талиги... Даже е и с норма най-малко Евро-4, бла-бла-бла... в "За Рулем" който може да чете има подробности, стига глупости....
  • 7 руснака

    1 0 Отговор
    не се опитвай да им докажеш нещо, да не мислиш, че някой от коментаторите е запознат с сегашните руски коли?
  • 8 Атанас Велики

    0 1 Отговор
    Абе дано! След 10 години искам да си купувам руски коли (100% колите ще са на съвсем друго ниво), както руснаците си купуват български апартаменти! Да си се поддържаме братята! Да заякваме!
  • 9 Атанас Велики

    0 1 Отговор
    Щом правят супер чифтета и коли ще почнат да правят! Се си е железо, а ракетите и самолетите са хиляда пъти по-трудни за създаване! Просто там са насочвали усилия хората! Не за консуматорски стоки! Маруся между другото е много приятен автомобил! Ако съм баровец, веднага си зимам тая екзотика!
  • 10 ratkoboss

    0 0 Отговор
    kolata e prekrasna
  • 11 шЕНКЕЛ

    1 1 Отговор
    дрън дрън ярина.Руснаците ши напраят коли га пръдни гущера
  • 12 ВАЗ

    0 0 Отговор
    За 50 години използват само един двигател, на който добавят някое остаряло впръскване
    1.3 от Фиат 1960г.
    Толкоз. Повече е трудно
  • 13 Георги Георгиев

    0 0 Отговор
    Смях в залата...
    Всички немски, френски, италиански, японски и прочее производители да започнат да носят памперси, защото ще стартира масовото напикаване от страх пред "Лада" и нейното световно, даже галактическо качество...
  • 14 123

    0 0 Отговор
    има нещо вярно в статията модела ми е от 2004 година и на 6 месеца сменям скоростна кутия ел пакета отдавна не работи и не знам за кой път я кърпя че гние като круша
  • 15 Георги Георгиев

    0 0 Отговор
    Думите на цитирания им шеф звучат не обнадеждаващо, а нахално и дори нагло.
  • 16 knk

    0 0 Отговор
    posmali mangoo
  • 17 ТОТАЛКА

    0 0 Отговор
    ВЕРНО ЛИ БЕ ...ГХХХХХ ТИЯ ЩЕ МЕ СПУКАТ ОТ СМЯХ
  • 18 милиционера

    0 0 Отговор
    Лада правят най-безопасните автомобили ! Какво по-безопасно от една Лада Калина която на представянето си дори в ръцете на Путин не успя да запали . Как ще се блъснеш с кола която изобщо не можеш да накараш да помръдне. Да не говорим за допълните ползи . С една елементарна стъпка променяте статута на колата от двизима в недвижима собственост и си имате кокошарник , килер , външен клозет и каквото друго ви хрумне . Велик автомобил е това и екологичен - веднъж закупен цял живод можете да си го ползвате през пролетта за отглеждане на разсад за домати и чушки а през зимата зайците могат да намерят своето топло убежище от бръснещия студен вятър . Едно уютно място където да отгледат поколението си . Коя друга кла ви дава всичко това ит о на подобна цена . Само Лада
  • 19 Боян

    0 0 Отговор
    Какво толкова "плюете" по марката? Може да не е една от най - добрите коли, но пак става, има хора които и "Лада" нямат! ;))) Дано осъществят идеите си! :))) Успех! :)))
  • 20 qwerty

    0 0 Отговор
    щто не си купите по една руска кола
  • 21 The bear

    2 0 Отговор
    Абе ако в близките 10 години няма революция в Русия (както и в други страни с неетично огромна разлика между най-богатите и масово бедните), ще има огромно развитие не само в автомобило-производството, но и в бяла и черна техника и т.н. - вече е факт че най-добрите програмисти в света са руснаци, най-добрите лекари в света наред с американци и индийци са и руснаците, най-даброто (като цена-качество) оръжие в света е руското, едни от най-големите учени в света са руснаците - въобще винаги са били големи, така че не се изненадвайте ако станете свидетели на ново чудо от тяхна страна...
  • 22 Зcяь

    0 0 Отговор
    Шоп-Кът са толкова убави оти никой ни ги ще.Амчи тиа дето земаа Лади на лизинг иги напраяха таксита оти тех не питат дъл има нещо да е напраяно коко си требе
  • 23 63ф6

    0 0 Отговор
    Петнадесет годишна Форд Фиеста е класа пред нова Лада
  • 24 слон

    0 0 Отговор
    Лада Гранта всъщност е на база на Дачиа Логан, от чието качество няма кой знае какви оплаквания. Твърдението на Автоваз вероятно е основателно.
  • 25 шофьор

    0 0 Отговор
    Самите Руснаци в специализираните си списания се отнасят много критично към ладите,вероятно и вноса на много други коли е накарало производителите да предприемат реални действия в областта на качеството...
  • 26 СССР

    0 0 Отговор
    най хубавите лади бяха преди да се слеят с франсе-джапане /а това стана след като един капиталистически ориентиран на име березовски ограби каквото можа от автоваз и избяга при британците да го пазят и да му се радват на заграбеното/това беше народна кола направена за народа а не за печалба!
  • 27 СССР

    0 0 Отговор
    всички лади произведени след сливането с др.чуждестрани компании са пълен провал чийто последици се усещат и до днес /пример;частите на лада нива се произвеждат от кой? та се налага да се сменят най редовно а лада нива е жива легенда която няма аналог и до днес/а най интересен е факта че самите руснаци след като се напатиха от произведенията на рено нисан си поискаха обратно старите модели 2105 2107 и след което само за периода за който ги върнаха реализираха огромни продажби а тези на рено нисан обратното спаднаха критично което ги и накара да спрат веднага производството на старите модели за да могат да продадат нещо и те все пак нали и затова се слиха за да печелят пари!
  • 28 330и

    0 0 Отговор
    ладата е сто пъти по-добра от нисан гудзила