Last news in Fakti

1 Март, 2012 12:41 5 029 11

Спекулации по руски с новата Lada

  • lada-
  • granta

 

Още в края на миналата година заявките за новата бюджетна Lada Granta бяха толкова много, че се наложи от АвтоВАЗ да удължат срока за изпълнение на последните поръчки. Взето беше решение той да бъде разтегнат "разтегнат" чак до месец март 2012 година.
 
Тъй като търсенето на Granta в Русия е голямо много от дилърските центрове започнаха самоволно и доста драстично да вдигат цената на Granta. Стигна се до там, че голям брой желаещи да закупят бюджетната Lada заляха с писма АвтоВАЗ да се намеси в ситуацията.
 
Проблемът е, че руският автомобилен производител не може да диктува цените на дилърите и единственото, което може да направи е да дава препоръчителни цени. За да повлияят на ситуацията от АвтоВАЗ прибегнаха до едно доста интересно решение.
 
Производителят разработи система за получаване на бонуси, която касае дилърите на марката Lada и по-конкретно тези от тях, които продават Granta на препоръчителните от завода цени. Именно те ще се ползват с преференции при бъдещите доставки.
 
В момента Granta се продава за 229 000 рубли (5869 евро), но тези цени важат за клиенти, направили своята поръчка още в края на миналата година. Сега в свободна продажба се пускат единствено автомобили, които са били поръчани, но по една или друга причина клиентите са се отказали от поръчката.
 
Според сведения на потенциални клиенти различните дилъри на Lada "надуват" цената на Granta с 50 000 до 70 000 рубли, което се равнява на 1 300 - 1 800 евро.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 hyundai

    2 0 Отговор
    bravo na rusnacite no da ne zabravqme 4e e lada ne sa smenqli dizaina ot 20 g moje bi i 30 a nazdrave
  • 2 драйвър

    1 0 Отговор
    Сега пък смениха само дизайна , а отдолу старата Лада Калина. Така за още 20 год. може и да обновят напълно гамата .
  • 3 Боян Ангелов

    0 1 Отговор
    miaza na dachia i shevrolet v 1 avtomobil
    koe mu e novoto
  • 4 мав

    0 0 Отговор
    СОВЕРШЕНСТВО -
    не требует изменений
    http://demotivation.me/f5qz24pbr4vjpic.html
  • 5 Жигули

    4 0 Отговор
    Абе приказваме си, ама самият факт че не смогват на заявките е достатъчен. Ха да видим кога тук ще има опашка за "Грейт Уол"-ите. Няма нищо по-показателно за възможностите на един пазар и на хората от това да се редят на опашка за родното производство. Ладите тепърва ще стават все по-добри, застоят там свърши с идването на французите.
  • 6 vw gost

    3 0 Отговор
    Защо да не си я купиш за 10 000лв с няколко години гаранция. И ГУ бих си купил,ако е на 10-11 000 лв. и има 5 години гаранция.Но дилърите ламтят и гледат да печелят.Тук китайските също са твърде скъпи и ако не направят промоции и договори с отстъпки не виждам как ще пробият. Корейските са съвсем малко по-скъпи,а са много по-напред и имат много голяма репутация.Така че ГУ няма да може да пребори КИА,та дори и с 2хил. отдолу като цена.
  • 7 Kia Shuma

    0 0 Отговор
    vw gost
    Те корейските са евтини но нали знаеш после с частите и консумативите как е .Като цяло са големи кучета само да не се наложи да им правиш ремонт
  • 8 hyundai

    1 0 Отговор
    do kia shuma da ne zabravqme 4e koreiskite sa po obri ot wv 4eti auto lild tam kazvat vsi4ko da4ia logan izdarja pove4e ot wv touran prodaljavaite da si kopuvate germanskite koftori
  • 9 симеон

    0 0 Отговор
    карам лада от 3 години 280 000 км. няма по здрава кола и двигатела е уникален гори 6.4 газ на 100 км а 90 коня не са никак малко има си борд комп 4 ел стъка аларма централно гледам че вече и климатици предлагат какво искате повече за 9 лева шарнир 30 лева каре нека тарикатите да си купуват новите немски машинки с двигатели като за пистов мотор то и толкова ще кара не може от 1000 кубика да извадиш 150 коня и да издържи повече от 100 000 км
  • 10 Вилиян Игнатов

    0 0 Отговор
    Отвратително грозна,все едно е от миналия век
  • 11 симеон

    0 0 Отговор
    кола и жена трябва да ти грозни за да не ти ги закачат