Отидете към основна версия

23 530 6

Китайско AMG за китайската G-Klasse

  • mercedes-benz-
  • g-klasse-
  • baic-
  • bj80

След като създадоха абсолютен клонинг на легендарната G-Klasse, китайците от BAIC продължават с плагиатството. Сега те са готови и с наточена версия на модела си BJ80, която се явява нещо като AMG.

Китайските дилъри вече предлагат в шоурумите си модела BJ80, като цената му варира от $42 600 до 44 000. Според Carnewschina, наточената версия на китайската G-Klasse ще разполага с различни брони, с по-големи спирачни апарати в червен цвят, с въздухозаборник на предния капак, както и с 20-цолови джанти.

Интериорът също ще е по-луксозен, като най-съществената промяна в него ще са отделните задни кресла вместо досегашната цяла седалка. Що се отнася до техническата част, то там няма нищо различно. Двигателят е заимстван от Saab, четирицилиндров е и благодарение на турбокомпресор, разполага с 250 коня.

Ще припомним, че концерна BAIC е собственик на платформите на Saab за 9-3 и 9-5, заради което всички модификации се правят на тези бази. Скоростните кутии, които използва BAIC за ментето на G-Klasse пък са шестстепенна механична и автомат. Моментът се предава на четирите колела, като има и понижаващи предавки.

Преди да покажат китайският вариант на AMG, плагиатите от BAIC представиха бронирана версия на BJ80. Въпреки немалкото недостатъци на бронираната кола и тя, както и останалите варианти на клонинга на G-Klasse ще се продава серийно.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини