Last news in Fakti

16 Май, 2022 18:10 2 645 5

Рама, хибрид и три диференциала - нов китайски всъдеход

  • китайски всъдеход-
  • baic-
  • bj60

Компанията BAIC показа високопроходим автомобил с дизайн в стил Jeep

Рама, хибрид и три диференциала - нов китайски всъдеход - 1

Концернът BAIC представи новия си всъдеход, който впечатлява с брутален дизайн, наподобяващ американските Jeep Grand Cherokee и Wagoneer. Моделът ще се продава първоначално в Китай под името Beijing BJ60, а основният му конкурент ще бъде Tank 500

Иновацията ще разполага с пет- и със седемместна версия, както и с хибриден силов тракт. Последният е базиран на 1.5-литров турбо двигател и електромотор, с които BJ60 ускорява от 0 до 100 километра в час за шест секунди.

Моделът е трети в линията Beijing BJ: моделът с индекс 60 заема нишата между BJ40 и BJ80. И трите са направени в един и същи стил, напомнящ американските автомобили Jeep.

Според дизайнерите на компанията китайските високопроходими автомобили не могат да се нарекат „клонинги“ на Grand Cherokee и Wagoneer - тяхната прилика е условна.

Рама, хибрид и три диференциала - нов китайски всъдеход

Например дизайнерските решения, които правят външния вид на BJ60 брутален, включват квадратни арки на колелата, вертикални задни светлинни блокове и резервна гума, поставена на петата врата, а дизайнът на радиаторната решетка с интегрирана оптика и общи пропорции е характерна за много всъдеходи.

По отношение на размерите BJ60 е сравним с гореспоменатия Tank 500: той е дълъг над пет метра, широчината му е 1.95 метра, а височината - 1.92 метра. Новият всъдеход е на рама с независимо окачване на всички колела, задвижване на всички колела с редуктор и три диференциала, включително блокаж на предния диференциал.

Според CarNewsChina, позовавайки се на автомобилния производител, BJ60 ще влезе в продажба с няколко хибридни опции. Освен гореспоменатия 1.5-литров ДВГ, ще е налична и версия с двулитров турбо двигател, който ще допълни или 48-волтов стартер-генератор, или пълноправен електродвигател, батериите на който ще се зареждат от мотора с вътрешно горене.

Топ модификацията е базирана на 1.5-литров двигател с вътрешно горене и мощен електродвигател. За тази версия е деклариран автономен пробег от 1000 километра. В салона са инсталирани два екрана: цифрово арматурно табло (диагоналът му не е посочен) и централен 12-инчов дисплей на мултимедийната система.

Рама, хибрид и три диференциала - нов китайски всъдеход


Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Мда

    7 10 Отговор
    Те китайските стоки все наподобяват нещо западно, но само на външен вид !
  • 3 брутална е само

    7 5 Отговор
    кражбата на интелектуална собственост, но в това те са шампиони!
  • 4 Както стана с

    6 2 Отговор
    телефоните, така и с колите ще стане.
  • 5 СамоКиселоМляко

    4 3 Отговор
    Помислих си отначало че е нов български всъдеход ,а то пак китайски!?!?