Отидете към основна версия

36 609 39

Lada-та за Европа се оказа по-скъпа

  • lada-
  • vesta-
  • европа

Вицепрезидентът по продажбите и маркетинга в АвтоВАЗ Ян Птачек съобщи съвсем скоро, че новата Lada Vesta, която ще се изнася за Европа ще се предлага в страните от ЕС на цена от 9 900 евро.

Оказва се обаче, че това няма да се случи навсякъде. Първата ценова листа за модела, която беше извадена на показ от дилъра на Lada в Словакия, показва, че най-евтината Vesta, оборудвана с 1.6-литров бензинов мотор, струва 10 500 евро.

1 000 евро отгоре трябва да плати всеки, който желае роботизирана скоростна кутия. Очакванията на специалистите са, че и в другите страни от ЕС новата Lada ще се продава по-скъпо от обявеното.

Отличията между европейската Vesta и тази, предназначена за Русия са най-вече в двигателя. Този, предназначен за Европа отговаря на стандарта Евро 6. Освен това евро Lada=-та е оборудвана с различно арматурно табло.

Налични са и индикатори за налягането в гумите, както и такива за незакопчани предпазни колани - абсолютно задължителни "екстри" в европейското законодателство.

Другата любопитна новина е, че новия кросоувър на Lada, носещ наименованието XRAY няма да се продава в Европа. Решението е взето, защото колата е близнак на Dacia Sandero Stepway и би се превърнала в т.нар. вътрешен конкурент.

Поставете оценка:
Оценка 2 от 1 гласа.

Свързани новини