Last news in Fakti

20 Януари, 2017 10:31 36 535 39

Lada-та за Европа се оказа по-скъпа

  • lada-
  • vesta-
  • европа
Lada-та за Европа се оказа по-скъпа - 1

Вицепрезидентът по продажбите и маркетинга в АвтоВАЗ Ян Птачек съобщи съвсем скоро, че новата Lada Vesta, която ще се изнася за Европа ще се предлага в страните от ЕС на цена от 9 900 евро.

Оказва се обаче, че това няма да се случи навсякъде. Първата ценова листа за модела, която беше извадена на показ от дилъра на Lada в Словакия, показва, че най-евтината Vesta, оборудвана с 1.6-литров бензинов мотор, струва 10 500 евро.

1 000 евро отгоре трябва да плати всеки, който желае роботизирана скоростна кутия. Очакванията на специалистите са, че и в другите страни от ЕС новата Lada ще се продава по-скъпо от обявеното.

Отличията между европейската Vesta и тази, предназначена за Русия са най-вече в двигателя. Този, предназначен за Европа отговаря на стандарта Евро 6. Освен това евро Lada=-та е оборудвана с различно арматурно табло.

Налични са и индикатори за налягането в гумите, както и такива за незакопчани предпазни колани - абсолютно задължителни "екстри" в европейското законодателство.

Другата любопитна новина е, че новия кросоувър на Lada, носещ наименованието XRAY няма да се продава в Европа. Решението е взето, защото колата е близнак на Dacia Sandero Stepway и би се превърнала в т.нар. вътрешен конкурент.


Поставете оценка:
Оценка 2 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 гощо

    51 30 Отговор
    Баба Лада ще превзема пазара в Европа? ААаахахахахаахахахах.............

    Коментиран от #8

  • 2 генерал

    53 30 Отговор
    гошко каква ли каруца караш, нека позная.........бмв на 15 години

    Коментиран от #12

  • 3 Баш Майстора

    45 12 Отговор
    Изглежда добре!
  • 4 Johny

    37 14 Отговор
    X-ray няма да се продава, пък в шоурумите на НАР в София и Хасково вече има по един такъв. Айде проверявайте си информацията. И не са близнаци с Дачия-та, доста по добре изглежда и отвън и отвътре.

    Коментиран от #7

  • 5 гост

    18 15 Отговор
    Значи на 21х.лв. А за тази цена ще има ли климатик и посочените екстри или ще трябва да се поплаща за ТПС и др.? Тази цена отива към Фиат Типо, а Ладата дали е по-добра от него? На дизайн определено не е по-добра, на изработка също силно се съмнявам да застигнат турците. Отсега е обречена. Дачия Логан е по-малка, но е и по-евтина.
  • 6 СССР

    25 15 Отговор
    А КАК ИЗГЛЕЖДА НОВОТО ПЛАСТМАСОВО BMW?
  • 7 Владислав Димитров

    33 3 Отговор

    До коментар #4 от "Johny":

    Е, не са баш близнаци , но са на една платформа. Между другото тук в статията е написано, че е кросоувър ! От кога повдигнатите хечбеци с предно предаване, каквато е всъщност и Дачия-Сандеро станаха кросоувери ?

    Коментиран от #11

  • 8 ссс

    17 13 Отговор

    До коментар #1 от "гощо":

    Ще го превземе разбира се, що да не го превземе !? През миналата 2016 г. германските автодилъри са продали 569 броя Lada Granta, три пъти по вече от колкото през 2015 г.съобщава портала Wroom.ru , съгласно данните на немската организация Kraftfahrt-Bundesamt.
    Продажбите на автомобили с марката Lada са пораснали с 43 процента, до 1686 автомобила, като се отбелязва, че голяма част от дела на продажбите е на джипа Lada 4х4 - за една година са реализирани 1109 бройки.
    За същата година, продажбата на автомобили се е вдигнала с 5 %, до 3.35 милиона бройки ! Превземането продължава...

    Коментиран от #9

  • 9 ссс

    15 8 Отговор

    До коментар #8 от "ссс":

    За същата година, продажбата на автомобили в ГЕРМАНИЯ се е вдигнала с 5 %, до 3.35 милиона бройки !

    Коментиран от #15

  • 10 Дедо

    21 14 Отговор
    Това е кратък списък част от автомобилите сглобявани в Русия, без японските, китайските и Хюндай!И Мерцедес строят завод до Москва! Тази лада е толкова руска, колкото е български Грейтуол сглобен в България. По статистика 50%от автомобилите продадени във Франция са руска сглобка, като в скоро време се очаква да достигнат 70%!

    Audi-A6 Калуга
    Audi-A7 Калуга
    Audi-A8 Калуга
    Audi-Q5 Калуга BMW
    BMW-3 Калининград
    BMW-5 Калининград
    BMW-7 Калининград
    BMW X1 Калининград
    BMW X3 Калининград
    BMW X5 Калининград
    BMW X6 Калининград
    Audi-Q7 Калуга Ford Fiesta 1.6 Набережные Челны (оснащён двигателем Ford российского производства)
    Ford EcoSport Набережные Челны
    Ford Edge Набережные Челны
    Ford Explorer Набережные Челны
    Ford Focus Всеволожск
    Ford Galaxy Набережные Челны
    Ford Kuga Набережные Челны
    Ford Mondeo Всеволожск
    Ford S-Max Набережные Челны
    Kia
    Kia Cee’d Калининград
    Kia Cerato Калининград,
    Kia Mohave Калининград,
    Kia Optima Калининград,
    Kia Quoris Калининград,
    Kia Rio С-Петербург
    Kia Sorento Калининград
    Kia Soul Калининград
    Kia Sportage Калининград
    Kia Venga Калининград Nissan
    Nissan Almera Тольятти
    Nissan Murano Санкт-Петербург
    Nissan Quashqai Санкт-Петербург
    Nissan Sentra Ижевск
    Nissan Teana Санкт-Петербург
    Nissan Terrano Москва
    Nissan X-Trail Санкт-Петербург Opel
    Opel Antara Калининград
    Opel Astra С-Петербург (конвеер остановлен 30 июня 2015 года)
    Opel Astra Калининград
    Opel Astra Fami
  • 11 Крилья Советов

    40 11 Отговор

    До коментар #7 от "Владислав Димитров":

    Е, те така ми разправяха и за Субару Форестър - кросоувър, дрън-дрън, 4х4, една от най-добрите системи за двойно задвижване и т.н., а накрая виждаш автомобила, сядаш вътре и ... Кошмар! Тясно, направо клаустрофобия. Евтини пластмаси отвътре, които и горят на слънце, не с пламък, разбира се, но честото им излагане на силно слънце ги кара да се чупят. Отвън автомобилът е височко комби, което прилича и на катафалка. Казах си веднага - "Не!".

    Не се излагайте с критиката срещу новите модели на "Лада". Първо, доста по-евтини са от западните автомобили. Второ, със сигурност ще ги карате поне 5 години без сериозни проблеми. Трето, калпави екземпляри има и между западните и японските автомобили, като за това свидетелстват разни заглавия по вестниците - "Тойота отзовава 1,2 млн. автомобили"... Не сте длъжни да си купувате "Лада", но ако ще критикувате поне бъдете градивни и обосновани.

    Коментиран от #16

  • 12 пилот

    21 23 Отговор

    До коментар #2 от "генерал":

    По добре истинска кола на 15 години отколкото заводска каруца...
  • 13 Lexus RX400

    25 13 Отговор
    Лада Веста 1.6 105 коня от българския дилър със смешната три годишна гаранция и климатроник + ретро автоматик 4 степенен се предлага за ужасяващите 25 500 лв. с ддс и начислено мито за стока внесена от извън ЕС!!!
  • 14 Куков

    7 10 Отговор
    ШИ критикувам, щоту аз проидзвеждам такиа кули дету немат грешка, имам фабрика и кво а ти приказувам, три-четяри милиона годишно ги такоам и няа проблеми, начи.
  • 15 Руские вперед

    19 14 Отговор

    До коментар #9 от "ссс":

    Е превземат ги де, бавно но сигурно.......а наистина много от "хубавите" марки се сглобяват и в Русия, макар че качеството на руската сглобка отстъпва пред, немска, френска, японска. Особено трябва да се избягва руската сглобка, сделана в периода между 15 декември и 15 януари, шансът някой от служителите в завода да е достатъчно трезвен е минимален хахахаха.

    Коментиран от #18

  • 16 Владислав Димитров

    11 6 Отговор

    До коментар #11 от "Крилья Советов":

    А ве, ти къде видя критика ? Чисто и просто си изказах мнението, че ЛАДА-XRAY, която е с предно не е и не може да бъде никакъв кросоувер. Да и какво по точно не ти хареса на теб в субаровското 4х4, ми добро си е ...))

    Коментиран от #25

  • 17 fff

    19 0 Отговор
    Едно към едно на външен вид като дачия сигурно и от вътре е така.Няма лошо трябва да има евтини коли.
    Браво.
  • 18 Трифонов

    25 11 Отговор

    До коментар #15 от "Руские вперед":

    Страшни глупости са това! Да вземем БМВ. Всички модели, които се сглобяват в Калининград, нямат нито един установен за момента проблем, който да се дължи на некачествена сглобка. Колите произвеждани в този завод, са много по-надеждни в сравнение с тези от същите модели, които се сглобяват в завода в САЩ например. Произведените в завода в САЩ машини от предишната моделна гама на Х5 и Х6, оборудвани с 4.4 литров V8 бензинов двигател например, са на едно от последните места по надеждност във всяка класация. Въпросният двигател също се произвежда в завода в САЩ и много често не изкарваше и 40 хил. км. и се налагаше подмяната му в гаранционния срок. Парадоксалното е, че сериозните проблеми при БМВ-тата идват почти задължително отвъд океана. А не са малко, защото там се произвеждат едни от най-добре продаваните модели на марката, а именно SUV-тата. И разберете - не можете да сравнявате трудоспособността, компетентността и отговорността дори на пиян руснак, с тези на човекоподобни негри и други цигани. Това е най-мързеливата пасмина, която можете да си представите. Всеки човек, който поне малко е поживял сред тях в САЩ, ще ви го потвърди това.
  • 19 гост

    18 8 Отговор
    Ако Русия инвестираше толкова пари в образование колкото за пропаганда в съседните държави, можеше и да не разчита само на прородни ресурси като приход.
    Клкото до ладата, вярвам, че Рено могат да я направят също толкова успешна, колкото Дачия.
  • 20 15/15. Ха ха

    14 12 Отговор
    91г. Баща ми си купи чистонова нива от магазин на лада в русе.Прибира се в къщи и ми казва.-я виж дясната врата нещо дранчи вътре! Махам аз кората,и познаите? Половин бутилка водка! Хаха ха. Бях малък не пиех. Братята черпат; ) и я пинаха със саседа. "Бонус екстри" Хахаха

    Коментиран от #21

  • 21 незнайко

    12 9 Отговор

    До коментар #20 от "15/15. Ха ха":

    Ти да не би да си роден 1991 г ? Бащати е скрил водката от радост да не я види майка ти!
  • 22 Ланус за всеки

    3 6 Отговор
    Не е лоша Ладата но аз карам Деу Ланус и съм доволен
  • 23 Ланус за всеки

    3 8 Отговор
    Не е лоша Ладата но аз карам Деу Ланус и съм доволен
  • 24 Нина

    13 10 Отговор
    Много по-сигурно руско желязо отколкото френска пластмаса

    Коментиран от #27

  • 25 Крилья Советов

    12 6 Отговор

    До коментар #16 от "Владислав Димитров":

    Самото 4х4 на Субару е много добро, обаче къде да си го сложа, щом не бих си купил Форестър, а точно за Форестър и кросоувърите ставаше дума - на х.я или на скъпите обувки?! Французите имат доста автомобили, които също уж са кросоувъри, но нямат 4х4.

    Критиката не беше толкова към теб, колкото към редовните тролове с вицове за рускоезичните - "ШШШШШ, т“ва на колко водки го прави?". Не се излагайте, в модерните заводи има всякаква техника за улавяне на злоупотребили с алкохол, така че пил човек не може даже на работа да влезе. А западните държави са мераклии да произвеждат автомобили и камиони в Русия, защото и пазарът им е поне 150 милионно население, а може и да се изнася. Качествата на руската сглобка били лоши. Хората имат отдели по качеството, имат яснота кое е лошо и кое в допуск, така че не се безпокойте.

    Коментиран от #29

  • 26 НУ ЗАЕЦ

    6 13 Отговор
    Към всички,които се "впечатляват" руската реклама на Ладата: ВСИЧКИ ТЕЗИ "ЕВРОПЕЙСКИ ЗАДЪЛЖИТЕЛНИ ЕКСТРИ" КЪМ КОЛИТЕ ЗА ЕВРОПЕЙСКИЯ ПАЗАР, СА ДИМНА ЗАВЕСА ЗА НЕКАЧЕСТВЕНОТО ИМ ИЗПЪЛНЕНИЕ! РУСКАТА ПОСЛОВИЦА..."ЗИС МАШИНКА,С ДЪРВЕНА КАБИНКА" Е В СИЛА ЗА ВИНАГИ! кЛИЕНТИ НА РУСНАЦИТЕ МОГАТ ДА БЪДАТ САМО ТЕХНИ "ПОЛИТИЧЕСКИ БРАТУШКИ"С ПРОМИТИ МОЗЪЦИ...ОТ ВРЕМЕТО НА ХИТЛЕР И СТАЛИН!
  • 27 ренде

    5 13 Отговор

    До коментар #24 от "Нина":

    Сигурна ли си, че знаеш всичко за новите лади? Я виж кой е собственик на лада, кой разработва новите модели, защо малко по-нагоре в един от коментарите се казва, че новата лада 4х4 няма да се продава в Европа? Ей тая обич към русия ще ви побърка, бе! Виж кво, я си купи от новите лади. Доволна ще останеш!
  • 28 Путкин

    10 17 Отговор
    Много ги хвалите руснаците, ама кой от вас е ходил в русия. Няма по мързелива нация от тях.
  • 29 Ал Купоне

    5 8 Отговор

    До коментар #25 от "Крилья Советов":

    Така е има кросоувери само с предно но това е като олция или с други думи дадения кросоувер се продава и с лвойно и с предно предаване.
    Лада Х-рей няма двойно и се продава само с предно и е прав Владислав като казва , че тя не е никакъв кросоувер. Между впрочем русеаците , които ти тук се напъваш да ни доказваш , че били голяма работа и до ден днешен нямат собствена разработена система 4х4 . Още по вече ще ти кажа нямат дори и собствена разработка на автоматична ск. кутия и тези два факта са срам и позор за руското автомобилостроение ! Лада Калина и Лада Гранта са оборудвани с древните автоматици на японската фирма Айсин, а по новите Веста и Х-рей въобще нямат автоматици.
  • 30 се се сере

    2 6 Отговор
    до Нина . Нинче , знаеш ли какво??????????? знаеш, знаеш много добре! Ще а а мечтаеш за някои френски неща ,но ще си останеш с руските диференциали!!!!!!!!!!
  • 31 681 БЪЛГАРИЯ

    6 4 Отговор
    До Дедо . Написал си верно НО Opel Astra от 2013 г. в Русия не се сглобява ! И да знаеш ,че Руската работа е кенеф работа много се оплакват ,че некачественно сглобяват ! Много Нисани са върнати с проблем в двигатедя ! Абе руска работа ! И аз карам лада там нова и как говорят руснаците !
  • 32 681 БЪЛГАРИЯ

    6 9 Отговор
    ДО Путкин . Много си прав аз колко пъти им казвам ,че това са най-мързеливата и пияна нация ! Аз съм живял в Русия ! И нищо не става от тия пияндурници !

    Коментиран от #35

  • 33 14/15

    2 1 Отговор
    "Знаико,", ти бот ли си? Ват?
  • 34 Plovdiv

    3 2 Отговор
    Няма да си я купя за тези пари...
  • 35 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 36 Сибирь

    2 0 Отговор
    Въобще - има отзиви,четете,гледайте , хората са доволни. И едва ли на някой ще му пика дали точно вие ще си я купите. Понеже е дъвкано хиляди пъти,но глупаците само пишат,не четат , да повторим "Веста" е изцяло руска разработка,като само механичните скорости са френски.
  • 37 Европееееец

    2 2 Отговор
    Ако има N1 тази Лада за България и въобще за ЕС - повярвайте съвсем друга ще е класацията на продаваните и оценени по същество коли ! Ще стане една от най-продаваните коли. Обаче политика си е политика и то "европейска". Знаем кои автомобили са с N1 и знаем защо са точно те! Знаем и кои коли от "Другаде" също нямат N1 и защо не им се "позволява" вече да имат, ако са имали преди, а някои имаха.
    Кои "сили" определят това ? А ?......
    Всички се досещат за отговора нали ?....

    А всичко друго са празни приказки тук !
  • 38 гост

    0 0 Отговор
    ..си трансформърса
  • 39 Дъге

    0 1 Отговор
    Само разбирачи тука бе.Така говорихме за Лада Приора а за 3 месеца в Германия счупи рекорда.Веднага въведоха рестрикции.Сега ги е шубе да не стане същото.