Отидете към основна версия

19 121 25

Спряха поръчките за бюджетната Lada

  • lada-
  • granta-
  • автоваз

Най-големият руски автомобилен производител АвтоВАЗ прекрати поръчките за новата бюджетна Lada. Става дума за модела Granta, който трябва да се появи в дилърските центрове на марката през декември.

Проблемът е в това, че заявките са толкова много, че срокът за изпълнение на последните поръчки вече е "разтегнат" чак до месец март 2012 година. Освен това от компанията ще пуснат и определена серия за свободна продажба.

През декември ще бъдат пуснати няколко хиляди бюджетни автомобила Granta, а през 2012-а производството ще бъде увеличено. Предвижданите темповe са за 140 000 екземпляра годишно. За сега базовата цена на Granta e 5 450 евро.

Прекалено прималивата цена и доста облагородения външен вид са основните причини за повишения интерес към руския седан. Въпроси от рода на: До колко безопасна е новата Granta? и Колко надеждни са сглобката и основните възли и агрегати?, на този етап остават на заден план. 

Ще припомним, че автомобилът използва платформата на Lada Kalina и ще замести "класическите" модели 2105 и 2107. Базовото изпълнение на Granta e с 1.6-литров мотор и мощност 98 к.с. 

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини

  • Спекулации по руски с новата Lada

      Още в края на миналата година заявките за новата бюджетна Lada Granta бяха толкова много, че се наложи от АвтоВАЗ да удължат срока за из ...
    01.03.2012
    5 073
    11