Last news in Fakti

12 Ноември, 2011 11:33 19 117 25

Спряха поръчките за бюджетната Lada

  • lada-
  • granta-
  • автоваз

Най-големият руски автомобилен производител АвтоВАЗ прекрати поръчките за новата бюджетна Lada. Става дума за модела Granta, който трябва да се появи в дилърските центрове на марката през декември.

Проблемът е в това, че заявките са толкова много, че срокът за изпълнение на последните поръчки вече е "разтегнат" чак до месец март 2012 година. Освен това от компанията ще пуснат и определена серия за свободна продажба.

През декември ще бъдат пуснати няколко хиляди бюджетни автомобила Granta, а през 2012-а производството ще бъде увеличено. Предвижданите темповe са за 140 000 екземпляра годишно. За сега базовата цена на Granta e 5 450 евро.

Прекалено прималивата цена и доста облагородения външен вид са основните причини за повишения интерес към руския седан. Въпроси от рода на: До колко безопасна е новата Granta? и Колко надеждни са сглобката и основните възли и агрегати?, на този етап остават на заден план. 

Ще припомним, че автомобилът използва платформата на Lada Kalina и ще замести "класическите" модели 2105 и 2107. Базовото изпълнение на Granta e с 1.6-литров мотор и мощност 98 к.с. 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 MAZDA

    2 1 Отговор
    ne e istina kolko mnogo alabashi ima
  • 2 Георги Георгиев

    0 4 Отговор
    Дачия "Логан", само че правена с тесла и кирка...
  • 3 фен на ваз

    2 1 Отговор
    много хубав автомобил като визия дано и технически да е добро изпъгнение .
  • 4 инж.Енчев

    4 0 Отговор
    5450 евро базова цена за Русия и прибалтика!

    За България цената е - Към тези 5450 евро прибавете 20 % ДДС и 10 % Мито за стока извън ЕС! Освен това още 565 лв. защото руснаците са идиоти и ABS е в екстрите!!!
    И цената отиде на 16 500 лева колкото е Калина и Сандеро...
    а вече се продава и ловешкият Волекс Ц10 за 15 990 лв. с АБС и ЕБД и климатик с 1.5 105 коня мотор в тая цена!
  • 5 фен на ваз

    1 2 Отговор
    кетайско произведено в българия това ми припомня за съветски москвич сглобяван в ловеч и качеството ще същото
  • 6 БГ

    5 0 Отговор
    В България има празни халета-поточна линия и тук ,под името примерно "рила "и ето ВАЗ на европейския пазар /стартери,генератори,стъкла,седалки,брони,лети джанти,акомулатори ,кабелен комплект,релета...леле икономиката тръгва..................................... /
  • 7 пич

    0 6 Отговор
    12-13лтр. на 100км. (за извънградско) не и мърдат!! :))) Градско тракторче, със сигурност! :))))
  • 8 руснака

    3 0 Отговор
    всъщност е 5,7 извънградско

    Георги Георгиев, сравняваш Логан с Гранта и казваш че Гранта е направена с тесла??? хахахаххаха!!! добре, бе!!!!

    Догодина Русия става член на ВТО, тогава цените на руските стоки ще паднат, но цената на гранта в БГ пак няма да е 5 500евро.....
  • 9 Я!!!!

    1 2 Отговор
    В предишната статия за Гранта пише следното:

    "След проведения сблъсък по критериите на EuroNCAP става ясно, че новата Lada заслужава само една от пет възможни звезди."
  • 10 петкан

    1 2 Отговор
    поредния руски курник
  • 11 Георги Георгиев

    1 1 Отговор
    С нищо не сравнявам. ВАЗ са несравними. Ако ме разбираш...
  • 12 520 zender

    3 3 Отговор
    Карайте си ги тез нови коли за 15-16000лева.Предпочитам да си карам десетгодишната лимузина-достатъчно е мощна и надеждна.Не бих изпитал капка нужда да подкарам автомобил от рода на КАЛИНА.Скапани бракми с двигатели които харчат дори повече гориво отколкото моя шестак-е.аси майтапа....
  • 13 BMW NEVER

    2 2 Отговор
    Баце твоят таралясник го има за 5000 лева какви 15000 те гонят.
    БМВ е най бързо обезценяващия се таралясник сам си отговори на въпроса защо е така.
  • 14 520 zender

    1 0 Отговор
    BMW NEVER-Къде го видя моя таралясник за 5000лева.Аз лично като копувам кола гледам да е перфектна щото с нея си върша работата,тоест изминавам много километри.Моята съм я взел за 11000лева на лизинг-10 годишна-193кс в безупречно състояние.Вече изминах към 25000км -дребни забележки..

    Коментиран от #16

  • 15 ВИП АМГ

    0 0 Отговор
    dobra e ladata,tia e nasochena kam hora koito sa s niski finansovi vazmojnosti.drug e vaprosa che e po dobre 10godishen bez ili bavarec pred neia
  • 16 ВИП АМГ

    0 0 Отговор

    До коментар #14 от "520 zender":

    @14 kolega tuka vsichki sa mnogo zneshti.nesi habi dumite za tia dechica.
  • 17 qqqqqq

    1 1 Отговор
    По добре някаква западна 6-8 годишна от колкото този боклук, че е и грозна. Отдавна е доказано че руснаците коли не могат да правят, на тях им дай оръжие да ти измислят.
  • 18 медиатор алфа

    0 1 Отговор
    Малко ми е смешна с тия гумички 10 цола ли са?
  • 19 Tod

    1 0 Отговор
    Абе качеството на руските коли е малко спорен въпрос. Защото Лади и Москвичи още се движат на по 25-35 години , а колко западни има от това време?
  • 20 djefriii

    0 0 Отговор
    Всички сте от познавач по-добър познавач я се стегнете бе хора Волво 740 гранд лимузина бензинов 2.3 двигател 13/100 в задръствания и 10/100 по магистралата. . кво да ви кажа "купи си волво за да те надживее" това е колата всеки който е сменил поне 5 автомобила и е карал волво ще ви каже, че от това Волво по-добро няма. .!
  • 21 Радул

    1 0 Отговор
    Всички сте "големи разбирачи",до някъде съм съгласен,но не съвсем.Ладата е отлична за хора с ниски доходи и малко километри.Моите родители си купиха и изплатиха Калина,защото като си търсеха кола по Дупница и Горубляне се нагледаха на ужасии и лъжи.Много са доволни,абсолютно непретенциозна кола 1.6 82кс и е доста икономична,пък за хора които не карат повече от 100км/ч е идеална.Родителите ми скоро ще се пенсионират,а тази Лада,може да се поддържа с пенсия дори.Една джанта с 23лв. чисто нова от НАР оод.Накладки и дискове са по 20-30лв.
    Така,че преди да правите умозаключения,погледнете за кой се прави тази кола........
  • 22 Жан Клод

    0 0 Отговор
    Готина количка, макар отдавна да карам нейни западни конкуренти. От тая гледна точка не бих се върнал назад. Иначе, ако сега си купувах нова кола за първи път или се колебаех, дали да е нещо старо, като колегата с БМВ-то, определено бих се спрял на новото. Да н е ме разбира грешно колегата, но 11000 за 10 годишна кола са твърде много. Най-изгодната покупка е покупката на 4 годишен автомобил, защото цената тогава относително е най-ниска, а в същото време има доста хляб в него. 10 годишен...вече играем тото и то без система. Просто ей така сме решили веднъж в годината да пуснем фиш с 2 колонки, че нямаме пари за повече, та каквото стане. Всъщност, никога повече няма да си купя автомобил на старо, още повече като знам, какви лъжци са в България. Примерче от мобилето. Братовчедка ми това лято взе едно 206 на 8 години за 5000 лева от една автокъща. Търговецът и смъкнал цената от 5500, защото климатикът не бил зареден. ПОнеже малко преди това бях продал 5 годишната си кола на същата цена, но на много по-малко километри, ми стана интересно, колко струва тая кола в Интернет и по-точно я потърсих в Мобиле.бг Каква бе изненадата ми, след като видях, че колата там е обявена за 4900 лева!!! Е, кажете ми, как човек да си купи кола от автокъща?
  • 23 Жан Клод

    0 0 Отговор
    И между другото, изтествах го това Пежо с еднолитрово моторче на 100 000 км по километраж. Първо впечатление - поне 200 000 км и прецакан съединител, въпреки твърдението на търговеца, че е сменян! Ако имаше рубрика за най-прецакан, бих сложил братовчедката там :) Лошото е, че тя дори се колебаеше за нова, като моята кола, но взе стара незнайно защо. Уж за да не и я вземе мъжа и :) Е, все пак се зарече следващата да е нова. та така, избягвайте ако можете покупките на стари автомобили. Новото си е ново. Вече всички дават 5 години гаранция поне+ някои допълнителни благинки + някоя друга отстъпка от ценовите листи. Първо се интересувайте, после се хвърляйте на стари таралясници с върнати километражи и изправени ламарини.
  • 24 520 zender

    0 0 Отговор
    Жан Клод-По принцип си прав.Но аз обичам 5та серия-луд съм по нея.Според мен тя предлага добър комфорт и е динамична и икономична спрямо конкурентите-е тук във мобилето никой не е съгласен с мен но това са подробности-имам Е39 на 10 години щото немога да си купя Ф10 пич.Това е-но нова лада не никога.Просто не искам и да чуя за кола ако не е немска.Не ме разбирай погрешно.Далеч съм от мисълта че БМВ си заслужава-това не е разумна кола -скъпа подръжка.Но то затова има много марки коли и всеки си избира по нещо.
  • 25 дъра-бъра

    0 0 Отговор
    И по времето на Социализма пак не смогваха...