Отидете към основна версия

13 208 44

Дизайнерът на Skoda ще прави новите BMW-та

  • bmw-
  • skoda-
  • йозеф кабан

Немците от BMW привлякоха на работа дизайнерът Йозеф Кабан, който до този момент работеше в Skoda. В баварската марка досегашният шеф-дизайнер на чехите ще смени Карим Хабиб. Кабан ще се занимава основно с масовата продукция на BMW, а за моделите с индекси "М" и "i" ще отговаря Домагой Дукеч.

Дукеч работи в BMW от 2010 година, като до момента е участвал в разработката на някои от екстериорите на нови BMW-та, включително и на автомобилите от "i" семейството. И Кабан, и Дукеч ще са подчинени на шеф-дизайнера на баварците Адриан ван Хойдонк.Към момента все още не е ясно защо се налага тази смяна. Предположенията по темата са, че Карим Хабиб ще премине на работа към някой от другите големи автомобилни производители. Що се отнася до Йозеф Кабан, то той се занимава с продукцията на Volkswagen AG от доста време.

Участвал е в разработката на Volkswagen Lupo и Bugatti Veyron, но добива популярност с работата си по моделите на Skoda и с налагането на чешкия кубизъм в автомобилите. Негово дело са Skoda Octavia и Superb, както и най-новото попълнение в чешката марка - кросоувърът Kodiaq.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини

  • Skoda Karoq се появи на пътя (ВИДЕО)

    В интернет пространството се появи едно интересно видео, показвайки ни новия кросоувър на чехите от Skoda. Автомобилът, който ще се казва Karoq и ще з ...
    27.04.2017
    8 116
    8
  • Тест на новата Skoda Octavia

    Порто, Португалия. Наш екип от мястото на събитието. Откровено казано, първите снимки на обновената Octivia породиха доста смесени чувства. Ако тря ...
    24.02.2017
    29 663
    40