Отидете към основна версия

6 670 22

Всичко, което трябва да знаете за новата G-Klasse

  • mercedes-benz-
  • g-klasse-
  • geländewagen-
  • w464-
  • детройт 2018

В Щутгарт със сигурност са предвидили критиките, които ще отнесе новото поколение на G-Klasse заради приликите си със стария модел. Колкото и съмнително да звучи обаче, W464 действително е абсолютно нов автомобил въпреки привидното бездействие на дизайнерите.

Външността на новия Geländewagen е запазила облика на предшественика съвсем преднамерено. В Mercedes-Benz са се постарали да съхранят класическите ръбести форми.

Дизайнерите са оставили дръжките на вратите с кръгъл бутон, стърчащите мигачи на предните калници, резервната гума на вратата на багажника и формата на фаровете, които вече са светодиодни. Запазен е също характерният метален звук при затварянето на вратите.

W464 е по-дълъг с 53 и по-широк със 121 мм от стария модел. Така габаритите на всъдехода вече достигат 4 715 мм на дължина и 1 881 мм на широчина.

Вътре вече е доста по-просторно. Пространството за краката на пътниците отпред и отзад е нараснало съответно с 38 и 150 мм. В областта на лактите е по-широко с 68 и 56 мм, а при раменете има 38 и 27 мм в повече.

Новата G-Klasse тежи около 170 кг по-малко от W463. Въпреки това с масата си от 2.4 тона немският всъдеход трудно ще мине за лекоатлет.

Теглото е намалено с използването на високоякостна стомана и алуминий в конструкцията на каросерията. От авиационния метал са изработени калниците, предният капак и вратите. Знаменитите панти на оригинала също са запазени, макар че са проектирани от нулата.

Устойчивостта на конструкцията на усукване е нараснала с 55% - от 6 537 до 10 162 Нм/градус.

Каросерията е монтирана на класическа лонжеронна рама. Предният мост обаче вече е окачен на независими двойни носачи.

Задният мост е цял. Окачен е на четири надлъжни носача за всяко колело и напречна стабилизираща щанга Панар.

Клиренсът е увеличен с 6 мм и вече достига 241 мм. W464 може да гази във вода с дълбочина 700 мм, със 100 повече от стария модел.

Новият всъдеход може да преодолява 100-процентов наклон (45 градуса), а ъгълът на атака отпред и отзад е съответно 30 и 31 градуса, с 1 повече, отколкото досега.

Надлъжният ъгъл на проходимост е 26 градуса (+1°), а устойчивостта при крен е увеличена със 7° до 35°.

G-Klasse W464 постарому разполага с понижаващи предавки и три блокируеми диференциала. Вместо хидравлични и вакуумни блокажи обаче вече се използват многодискови муфи с електронно управление.

При включване на блокажите или понижаващите предавки се активира режимът G-Mode. При него електрониката регулира настройките на адаптивните амортисьори и кормилната уредба, която вече има електромеханичен усилител вместо хидравлика.

Управляващата електроника има още четири режима освен G-Mode - Comfort, Sport, Individual и Eco. Те променят настройките на окачването, двигателя и системите за безопасност.

Новата G-Klasse ще се оборудва с 9-степенна автоматична трансмисия 9G TRONIC. Засега от Mercedes-Benz са обявили само един двигател. Версията G 500 ще се оборудва с 4.0-литров V8 с два турбокомпресора и мощност 422 к.с. (610 Нм).

За разлика от външността интериорът е коренно различен. Единственият познат детайл е дръжката пред пътника до водача.

На арматурното табло има два дисплея с диагонал 12.3 инча и три варианта за изобразяване на информацията - Classic, Sport и Progressive. Могат да се поръчат седалки с вентилация и масаж, одобрени от немската медицинска организация AGR (Aktion Gesunder Rücken e.V.), специализирана в здравето на гърба.

Нищо в салона на W464 не напомня за армейското потекло на всъдехода.

Продажбите на новата G-Klasse започват през май. Базовата цена в Германия е €107 040.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини