Отидете към основна версия

20 Юли, 2018 11:53, обновена 20 Юли, 2018 11:53 36 307 50

Една кола на старо, само за ценители

  • saab-
  • 9-5-
  • автомобилът на старо

Да си купиш кола от първата и последната година на производство на модела има повече минуси, отколкото плюсове. Но да си купиш кола, произвеждана само година и половина е съвсем друго нещо. Това могат да го направят хора, които наистина разбират от автомобили и спадат към определението "ценители". Точно такава е марката Saab, а сега ще ви обърнем внимание на последния Saab 9-5.

Истината е, че последното, второ поколение на Saab 9-5 е рядък, ценен и сигурен автомобил. Произвежда се от 2010 до 2012 година на платформата на GM, носеща названието Epsilon II. На тази база се прави и първата Insignia, но сходствата с Opel са малко. Saab 9-5 е по-класен, по-стилен и определено по-премиум автомобил.

Пластмасата в интериора е малко в повече за кола от този клас, но това е един от малкото недостатъци на Saab 9-5. За сметка на това 9-5 е стабилен на пътя като курса на шведската крона. За безопасността на тези автомобили, пък се носят легенди. В момента на вторичния пазар у нас могат да бъдат намерени няколко такива машини, като цената им варира от 18 000 до 36 000 лв.

Те представляват комфортни и сигурни седани, но проблемът с поддръжката определено е на лице. От друга страна с тази кола ще сте уникален, а ако е в добро състояние впоследствие тя ще стане още по-ценна. У нас екземплярите от втората генерация на Saab 9-5 не са много, но определено има добри предложения. Можете обстойно да ги разгледате ТУК.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини