Last news in Fakti

28 Октомври, 2022 16:30 4 280 5

Дилър на Saab отказва да изостави клиенти повече от десетилетие след смъртта на марката (ВИДЕО)

  • saab-
  • тайван-
  • дилър
Дилър на Saab отказва да изостави клиенти повече от десетилетие след смъртта на марката (ВИДЕО) - 1

Любопитно е, че сега ако напишете в търсачката Google думата Saab първото нещо, което се отваря е компания, която обслужва глобалния пазар на правителства, власти и корпорации с продукти, услуги и решения, вариращи от военна отбрана до производство на различна военна апаратура.

Има дори специална страница на техния уебсайт, която освен че добавя малко история за марката, отбелязва, че автомобилното подразделение е обявило фалит през 2011 г., след като беше изоставено от GM.

Но докато смъртта на Saab беше приета от повечето фенове на марката като тъжната съдба на някога новаторския шведски автомобилен производител, един дилър в Тайван все още не е готов да преклони глава и вместо това продължава да управлява процъфтяващ бизнес.

Дилър на Saab отказва да изостави клиенти повече от десетилетие след смъртта на марката (ВИДЕО)

Scandinavia Asia Corporation (SAC) представлява шведската марка от 1980 г. насам и продължава да обслужва своите клиенти дълго след като надписите на Saab бяха премахнати от дилърските центрове по целия свят.

И не става дума само за малък, но смел магазин. SAC притежава и управлява шест сервизни центъра в Тайван , които са посветени единствено на автомобилите с марка Saab, както и още 12 оторизирани сервиза на други места.

Още по-впечатляващо е, че най-новата им локация беше открита едва миналата година. Продажбите също продължават, въпреки че, тъй като няма нови автомобили, SAC е ограничен до търговия с употребявани модели.

Дилър на Saab отказва да изостави клиенти повече от десетилетие след смъртта на марката (ВИДЕО)

„Даваме всичко от себе си, за да запазим Saab жив по пътищата на Тайван“, казва Сало Янг, вицепрезидент на SAC. „Предлагането на услуги за коли с марката Saab е наша отговорност, защото всички автомобили Saab в Тайван са продадени от SAC. Поддържането на марката жива е наш дълг.”

SAC продължава да работи с останалите части, които се предлагат от GM и други доставчици като AC Delco и Orio, които продължават да предлагат опции за независими търговци на дребно.

Има случаи, когато от SAC преработват сами други резервни части, за да поддържат автомобилите на клиентите си. За съжаление, присъствието на Saab в Тайван се поддържа живо без никаква помощ от Saab Group или General Motors.


Поставете оценка:
Оценка 4.4 от 24 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Име

    32 0 Отговор
    Умилителна история, а статиите, които са прикачени под тази също са невероятни и навяват носталгия. Заслужава си четенето на всички статии във факти за сааб.
  • 2 БРАВО!

    36 0 Отговор
    Така се прави бизнес.
  • 3 ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ

    25 2 Отговор
    Стария СААБ е перфектната кола!

    Коментиран от #4, #5

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 ТИРбушон

    6 0 Отговор

    До коментар #3 от "ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ":

    То нов няма....