Отидете към основна версия

6 304 8

Opel се завръща в Русия

  • opel-
  • psa-
  • русия

Немската марка Opel може да се завърне на руския пазар още догодина. Производителят разглежда различни възможности за разширяване на присъствието си и в други страни, но окончателно решение все още не е взето, става ясно от интервю на Михаел Гюнтгенс пред Autonews.ru.

"Русия е много привлекателен пазар, на който Opel има богато наследство", уточнява Гюнтгенс. Слуховете за завръщането на компанията в РФ потвърждават и други източници от компанията. По неофициална информация това ще стане през първата половина на 2019 г., като на първо време гамата ще се състои от три модела - Astra , Grandland X и Combo.

Opel се оттегли от Русия през 2015 г. Тогавашният собственик на компанията General Motors обясни решението си с нежелание да инвестира в "пазар с неясна дългосрочна перспектива". През 2017-а PSA Peugeot Citroen купи немския производител без планове да възобновява присъствието си на руския пазар.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини

  • Opel и GM се изтеглят от Русия

    2015-а ще бъде последната година на Opel в Руската федерация. Ръководството на General Motors е взело решение да прекрати продажбите на марката в стра ...
    19.03.2015
    7 156
    24