Last news in Fakti

28 Юли, 2018 11:01 6 291 8

Opel се завръща в Русия

  • opel-
  • psa-
  • русия

Немската марка Opel може да се завърне на руския пазар още догодина. Производителят разглежда различни възможности за разширяване на присъствието си и в други страни, но окончателно решение все още не е взето, става ясно от интервю на Михаел Гюнтгенс пред Autonews.ru.

"Русия е много привлекателен пазар, на който Opel има богато наследство", уточнява Гюнтгенс. Слуховете за завръщането на компанията в РФ потвърждават и други източници от компанията. По неофициална информация това ще стане през първата половина на 2019 г., като на първо време гамата ще се състои от три модела - Astra , Grandland X и Combo.

Opel се оттегли от Русия през 2015 г. Тогавашният собственик на компанията General Motors обясни решението си с нежелание да инвестира в "пазар с неясна дългосрочна перспектива". През 2017-а PSA Peugeot Citroen купи немския производител без планове да възобновява присъствието си на руския пазар.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 А стига бе

    29 17 Отговор
    Какъв привлекателен пазар бе ейййй-ако питате нашите джендъри-то в Русия само ушанки се продават-нищо друго...

    Коментиран от #2, #3

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 А стига бе

    11 28 Отговор

    До коментар #1 от "А стига бе":

    Те руснаците какви коли произвеждат, джипове лада нива , а путиновата лимузина , ще седнат западни коли да купуват ,той путин скоро прибегна пак до остарелия мерцедес но то не за друго,ами да му е по сигурно , че то родно , родно ама , като е правено от вети парцали и пияндурници !

    Коментиран от #5, #6, #7

  • 4 Опел чуш

    5 13 Отговор
    Пълни некадърници пияници
  • 5 ко рече

    19 3 Отговор

    До коментар #3 от "А стига бе":

    В момента в Русия производство развиват международни марки като "Тойота" (Toyota), "Нисан" (Nissan), "Форд" (Ford), "Рено" (Renault), "Мазда" (Mazda), "Хюндай" (Hyundai) и др. Според информация на Министерството на промишлеността и търговията на международните производители, работещи в режим промишлена сборка, се падат 45% от производството в стойностно изражение.

    https://bg.rbth.com/economics/2017/06/21/rusiya-planira-da-utroi-iznosa-si-na-avtomobili-do-2025-g_785910
  • 6 Random

    25 4 Отговор

    До коментар #3 от "А стига бе":

    Кучетата лаят, кервана си върви... АвтоВАЗ продават все повече и повече коли, в и извън Русия...(Не че съм им фен щото са със слаби двигатели и предно, но не са толкова зле колкото си мислите)

    Коментиран от #8

  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Спиро

    0 0 Отговор

    До коментар #6 от "Random":

    AвтоВаз вече са дъщерна на Рено.
    Според мен, ще е от полза средния руснак, като се прибира вечер от работа, да е с кола, която да не е руско “творчество”. Така ще се поддържа желанието му за живот и ще мечтае за други неща а не за балистични ракети и радиация. С други думи ще намери смисъл от съществуванието си.
    Приветствам стратегиите за външни инвестиции в Русия, тъй като техните собствени олигарси извличат страната само за собствено благо.
    Дженеръл Мотърс не успяха да затрият Опел, то поне руснаците ще оценят това, което им се предоставя.
    Една добра стъпка в повече, никога не е излишна.