Отидете към основна версия

16 832 87

9er от Kia

  • kia-
  • k9-
  • kh

Две седмици след публикуването на първите рисунки на новия си флагман от Kia представиха модели с официални снимки. Продажбите на лимузината със задно предаване стартират през лятото в Корея, а по-късно и на останалите пазари.

Окончателното име на проекта KH ще бъде K9. Все още няма яснота дали най-голямата Kia ще се нарича така и в останалата част от света. В родината си седанът ще допълни K-серията от модели, която включва също K5 и K7 (съответно Optima и Cadenza в чужбина).
 
Трите публикувани снимки на новия корейски флагман мигновено предизвикаха буря от обвинения в дизайнерско плагиатство от BMW 7er. Това изобщо не пречи на мнозина да определят K9 като по-красивия от двата автомобила.

 

От Kia все още не съобщават никакви конретни технически характеристики на лизумината си, освен че ще бъде със задно предаване и ще се оборудва по всички стандарти на сегмента.

 
По неофициална информация K9 ще използва платформата и силовия тракт на Hyundai Genesis. Това означава, че моделът ще се предлага с шест- и осемцилиндрови V-образни двигатели с обем 3.8, 4.6 и 5.0 литра.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини

  • Kia срещу BMW: кой кого копира?

    Шумът около дебюта на първото BMW с предно предаване очаквано фокусира вниманието на специалисти и обикновени автолюбители към 2er Active Tourer. Н ...
    19.02.2014
    12 287
    59
  • Kia вади конкурент на S-Klasse, 7er и A8

    Пресслужбата на Kia обяви официално, че инженерите на компанията финализират работата по лимузина от висш клас със задно задвижване. Автомобилът с ...
    14.02.2012
    13 561
    50