Отидете към основна версия

49 662 77

Една нестандартна кола на старо за зимни удоволствия

  • автомобилът на старо-
  • saab-
  • 9-3

Днес ще спрем вниманието ви на един модел, който не е нито SUV, нито кросоувър, нито пък всъдеход, но въпреки това е идеален за зимни условия. Той е екзотичен, вече не се произвежда, но резервни части за него все още се намират.

Става дума за Saab 9-3. Правен е в Швеция, което предполага, че всичко в него е добре пригодено за сурова зима. Шведските конструктори са си поиграли доста, особено с интериора на моделите 9-3.

Saab 9-3 се прави през периода 1998–2014, като екземпляри от последните 2-3 години почти не се срещат у нас. От 2011-а до 2014-а моделът се прави от Spyker Cars и от NEVS и сериите са доста ограничени. Най-препоръчителни са екземпляри от втората генерация, произведени през периода 2003 - 2010 година.

Иначе интериорът на всеки Saab 9-3 е конструиран така, че да можете да правите всичко, дори и да сте с дебели ръкавици. От контактния ключ, през бутоните за ел. стъклата и така до копчетата на централната конзола – тези коли са изчислени да функционират през зимата.

Освен това бензиновите турбо двигатели на 9-3 са пословично здрави, а дизеловите мотори са прилично надеждни. Към това добавяме и факта, че цените дори на 10 годишните коли с марката Saab често пъти са изгодни. Колко точно изгодни са те, можете да проверите ТУК.

Поставете оценка:
Оценка 2.7 от 3 гласа.

Свързани новини