Отидете към основна версия

8 181 10

Осъдиха и Fiat за манипулиране на дизелови мотори

  • fiat-
  • chrysler-
  • fca-
  • дизелгейт

Алиансът Fiat Chrysler Automobiles (FCA) ще трябва да плати над $700 млн. за съдебни искове, подадени от Министерството на правосъдието в САЩ и от група собственици на дизелови автомобили. Те обвиняват компанията, че подобно на VW, е монтирала измамен софтуер, показващ значително по-малки вредни емисии по време на тестове.

По данни на Reuters, които се позовават на анонимни източници, FCA ще плати 311 млн. долара на калифорнийския регулатор, около 75 млн. долара ще бъдат преведени от властите на различните щати, които са участвали в разследване на случая, а 280 млн. долара ще бъдат изплатени на собствениците на въпросните дизелови коли.

Останалата сума ще бъде похарчена в качеството на компенсация за замърсяването на околната среда. Ще припомним, че първоначално от FCA отричаха всички обвинения, но през октомври миналата година компанията трябваше да отдели над 800 млн. долара за покриване на загубите, свързани с разследването. Според обвинението 104 000 дизелови автомобила са снабдени с измамния софтуер.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини