Отидете към основна версия

8 737 6

Продава се лимузината на Елвис Пресли

  • елвис пресли-
  • lincoln continental

Трудно е да си представим, че един от автомобилите на края на рока Елвис Пресли, може да бъде забравен и изоставен в един гараж, но това действително е така. Седанът Lincoln Continental, който е возил Елвис е купен малко след смъртта му от Джеймс Петроцини.

През цялото време от тогава до днес лимузината принадлежи на Петроцини, но въпреки колекционерските наклонности на новия собственик, за нея не са полагани особено големи грижи. Сега, тази кола най-вероятно ще заживее втори живот, защото ще бъде продадена на търг. Това ще се случи на предстоящия аукцион Mecum.

Интересен факт е, че именно тази кола е подарена на Елвис от неговия мениджър Том Паркър през май 1967 година, в деня на сватбата на Краля на рока. Впоследствие лимузината често е използвана от семейството за разходки из Мемфис. Официално потвърждение за автентичността на колата е първият ѝ регистрационен талон, който е подписан лично от Елвис Пресли.

Още един интересен детайл е сравнително рядката каросерия на този Continental. Тя е направена в ателието Lehmann-Peterson, а освен това, салонът на автомобила е оформен в стила на частните самолети от онова време. Оборудването също впечатлява, като в колата са интегрирани всички налични екстри за онези години. Автомобилът ще се продаде във вида, в който е в момента, дори с прахоляка по него. Организаторите на аукциона смятат, че колата ще се продаде за над $300 000.

Поставете оценка:
Оценка 4.1 от 9 гласа.

Свързани новини