Last news in Fakti

16 Август, 2019 11:33 8 509 6

Продава се лимузината на Елвис Пресли

  • елвис пресли-
  • lincoln continental
Продава се лимузината на Елвис Пресли - 1

Трудно е да си представим, че един от автомобилите на края на рока Елвис Пресли, може да бъде забравен и изоставен в един гараж, но това действително е така. Седанът Lincoln Continental, който е возил Елвис е купен малко след смъртта му от Джеймс Петроцини.

Продава се лимузината на Елвис Пресли

През цялото време от тогава до днес лимузината принадлежи на Петроцини, но въпреки колекционерските наклонности на новия собственик, за нея не са полагани особено големи грижи. Сега, тази кола най-вероятно ще заживее втори живот, защото ще бъде продадена на търг. Това ще се случи на предстоящия аукцион Mecum.

Продава се лимузината на Елвис Пресли

Интересен факт е, че именно тази кола е подарена на Елвис от неговия мениджър Том Паркър през май 1967 година, в деня на сватбата на Краля на рока. Впоследствие лимузината често е използвана от семейството за разходки из Мемфис. Официално потвърждение за автентичността на колата е първият ѝ регистрационен талон, който е подписан лично от Елвис Пресли.

Продава се лимузината на Елвис Пресли

Още един интересен детайл е сравнително рядката каросерия на този Continental. Тя е направена в ателието Lehmann-Peterson, а освен това, салонът на автомобила е оформен в стила на частните самолети от онова време. Оборудването също впечатлява, като в колата са интегрирани всички налични екстри за онези години. Автомобилът ще се продаде във вида, в който е в момента, дори с прахоляка по него. Организаторите на аукциона смятат, че колата ще се продаде за над $300 000.

Продава се лимузината на Елвис Пресли


Поставете оценка:
Оценка 4.1 от 9 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Gggg

    30 0 Отговор
    Аз си мислех че е краля на рока,а той бил края на рока!!!
  • 2 Muncho

    16 1 Отговор
    Кралят е жив, и развива биоземеделие в Ямболско!!!!

    Коментиран от #3

  • 3 хахахаахах

    7 2 Отговор

    До коментар #2 от "Muncho":

    Хаххахааааххах, тоя коментар ми направи деня!
  • 4 Един от Марс

    14 2 Отговор
    Днес се навършват 42 г. от смъртта на Краля на рока, но затова никъде не отбелязахте. Какво ли се учудвам.Вас ви вълнуват тротоарно- булевардно- битови ,,сензации”.
  • 5 Elvis

    4 0 Отговор
    Много сте зле
  • 6 Ганьо

    6 1 Отговор
    В талона не пише евроКАТАгория! Айде 200 хил лв данък!!!