Last news in Fakti

11 Януари, 2022 13:34 5 506 7

Много ниска цена за Cadillac-а на Елвис Пресли

  • елвис пресли-
  • cadillac-
  • fleetwood brigendum

Офертата за модела Fleetwood Brigendum, собственост на краля на рокендрола, е по-ниска от 12 000 евро

Много ниска цена за Cadillac-а на Елвис Пресли - 1

На онлайн търга Car and Classic се появи рядък лот: Cadillac Fleetwood Brigendum от 1974 г., който е бил собственост на американския певец Елвис Пресли. В момента последната оферта за колата е само 11 250 евро. Отчасти това може да се обясни с факта, че автомобилът не е в най-доброто си състояние, а двигателят му не работи. До момента обаче са получени само четири оферти, а до края на търга остават пет дни.

Много ниска цена за Cadillac-а на Елвис Пресли

Елвис Пресли купува Cadillac-а чисто нов през 1974 година, като плаща за него 12 512 долара - приблизително 70 541 долара в текущи пари. Няколко години по-късно кралят на рокендрола подарява колата на своя лекар, но и самият Пресли, и докторът рядко карат седана. Настоящият собственик го купува през 1985 г., когато километражът на колата е само 2 776 километра.

Много ниска цена за Cadillac-а на Елвис Пресли

В същото време автомобилът не се поддържа много внимателно, както личи от състоянието му. Отвън се виждат драскотини и вдлъбнатини, а вътрешната облицовка е още повече повредена. Появяват се пукнатини по корите на вратите, арматурното табло и волана. Добре запазени са само меките седалки, тапицирани с шарен велур.

Много ниска цена за Cadillac-а на Елвис Пресли

8,2-литровият V8 двигател на Fleetwood не работи, но продавачът твърди, че повредата не е голяма, а е свързана с дългия престой, така че малък ремонт може да го върне към живот. Седанът е пуснат за продажба от британска аукционна къща, но се намира в Швеция, откъдето при необходимост продавачът ще помогне за транспортирането му. Заедно с автомобила купувачът ще получи документ, потвърждаващ, че колата е принадлежала на Пресли. Наддаването ще приключи на 15 януари.

Много ниска цена за Cadillac-а на Елвис Пресли

Много ниска цена за Cadillac-а на Елвис Пресли


Поставете оценка:
Оценка 5 от 8 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Тост

    4 0 Отговор
    Автора знае ли какво е "лот"?
  • 2 Ха ха ха🤣

    11 0 Отговор
    Не "Кадилакът", а един от многото Кадилаци на Елвис. Плюс лоша поддръжка - да си го държи у гаража...
  • 3 Гост

    20 3 Отговор
    От времето, когато автомобилите са имали характер и стил...
  • 4 Любопитен

    4 1 Отговор
    Газова има ли?
  • 5 Анонимен

    5 2 Отговор
    Гледам му интериора и се сещам за москвича който имахме.
  • 6 Мартин

    4 7 Отговор
    елвисе, елвисе големи дараци бре
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.