Отидете към основна версия

25 123 38

Една достъпна кола, която ще поскъпва

  • saab-
  • 900-
  • ng-
  • автомобилът на старо

Цената на повечето коли пада драстично още с напускането на магазина, а с течение на времето поевтиняването им продължава. Има обаче и такива коли, които достигат до едно ниво на поевтиняване и оттам насетне започват отново да поскъпват. Сега ще спрем вниманието ви на един такъв автомобил, дело на легендарна марка, която за съжаление днес вече не съществува.

У нас обаче все още могат да се намерят запазени екземпляри. Говорим за достъпни коли от 90-те, които се очаква да поскъпват. По-конкретно става дума за Saab 900 и най-вече за модификацията NG. Това е последният 900 и дори и днес е изключителна кола, когато е с 2-литровия турбомотор с интеркулер. Тази генерация се произвежда от 1994 до 1998 година.

Той дава на шведската машина мощност от 185/200 к.с. и обяснява изцяло близостта на Saab с производството на бойни самолети. Макар NG поколението да не е толкова ценно, колкото първия модел на 900, стойността на турбо версията на тази кола ще върви само в една посока и тя е нагоре. Добрата новина е, че вторичният пазар е богат на такива коли, особено във версия кабриолет, а именно те са още по-добра инвестиция. Какви екземпляри от модела Saab 900 се продават у нас, вижте ТУК.

Поставете оценка:
Оценка 3.2 от 60 гласа.

Свързани новини