Отидете към основна версия

19 760 31

ЗАЗ започва да прави Лада

  • заз-
  • лада-
  • производство

Запорожкият автомобилен завод (ЗАЗ) започна производството на пробни партиди руски автомобили Лада в Украйна. В момента тече процес на одит на продукцията в автомобилния завод. Тя се провежда от потенциални партньори, един от които е Groupe Renault.

Одитът предвижда производство на тестови партиди автомобили. Интересно е, че тестовите коли отиват директно при дилърите. Но, както преди, няма окончателни споразумения, които биха ни позволили да кажем, че стартирането на масовото производство е сигурно.

От ръководството на ЗАЗ не влизат в подробности, но редица украински медии пишат, че в завода вече се произвеждат три модела на АвтоВАЗ. Това са Lada Largus, Lada Vesta и Lada XRAY. Дилъри на руската марка в Украйна анонимно са потвърдили, че пробната Lada Largus, сглобена в Запорожие, вече е пристигнала в салоните.

От самия завод тази информация не се потвърждава, но и не се опровергава. Украинското издание akzent.zp.ua пише, че, изглежда, "в ЗАЗ тихо са започнали да сглобяват руски автомобили". Автомобилният завод ЗАЗ е най-голямата автомобилна компания в Украйна, част от корпорацията UkrAVTO Tariela Vasadze. През последните пет години компанията почти не функционира.

Поставете оценка:
Оценка 3.5 от 41 гласа.

Свързани новини