Отидете към основна версия

13 500 36

Nissan напуска Европа

  • nissan-
  • пазар-
  • европа

Nissan Motor Co Ltd ще се изтегли от Европа и всички второстепенни пазари, за да засили позициите си в Съединените щати, Китай и Япония, твърди Reuters. Компанията ще обяви официално новите си стратегически планове на 28 май.

Антикризисната програма на японците цели да неутрализира последиците от агресивната политика на бившия президент Карлос Гон. Nissan ще съсредоточи голяма част от усилията си във възстановяване на имиджа в САЩ, където експанзионистичното преследване на по-голям пазарен дял е довело до обезценяване на марката. В рамките на тригодишния план компанията ще се опита да възстанови дилърската си мрежа и да обнови гамата си, за да стане отново печеливша.

"Това е не просто план за съкращаване на разходите. Реорганизираме дейността си, поставяме си нови приоритети и цели", обяснява източник на Reuters от Nissan.

Новата стратегия за развитието на компанията залага на конкурентоспособност и разширяване на сътрудничеството със стратегически партньори. Nissan ще развива плъгин хибриди по примера на Mitsubishi и ще търси помощ от по-малки производители, за да засили позициите си на азиатските пазари извън Китай и Япония.

Поставете оценка:
Оценка 3.1 от 20 гласа.

Свързани новини